61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Büyükşehir Belediyesi  Eylül ayı meclis toplantıları bugün başladı. Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantı salonunda yapılan toplantıya Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, başkanlık ederken mecliste ilk olarak geçen ayın faaliyetleri anlatıldı. 

Mecliste CHP’li üye Cahit Erdem’den dikkat çekici bir iddia geldi. Cahit Erdem, Hüseyin Avni Aker Stadının  yerinin Trabzon Büyükşehir Belediyesine ait olduğunu kaydetti. Hüseyin Avni Aker Stadının yerinin 1937 yılında dönemin belediyesi tarafından ‘Spor yapılmak koşuluyla’ Gençlik ve Spor’a bağışlandığını kaydetti. Şartlı bağış olmasından dolayı burasının kullanım amacının değiştiği için yerin yeniden Büyükşehir Belediyesi bünyesine geçtiğini ileri süren Erdem, bu durumun belgelerinin de bulunduğunu ifade etti. 

Bu iddia üzerine Gümrükçüoğlu, “1937’de Belediyenin malı olan spor yapılması için tahsis edilmiş.. Malımızı tanıyalım. Bunun araştırılsın. Ortaya konulsun. Ondan sonra yol haritamız daha net olur. Ortak adım atacağımız önerilerle kararlaştırırız. 

Soru işareti kafamda var. Eğer bu böyle idiyse nasıl oluyordu buranın tapusu, tasarruf sahibi Gençlik Spor ise, bu protokol karşılığından TOKİ’ye veriliyor.  

Tapu bunu nasıl veriyor” dedi 

Erdem ise, “Malınıza siz sahip çıkacaksınız. Tapu bunu verir. O zaman meclis kararları tapuya şerh olarak düşülmüyordu” diye konuştu. 

Gümrükçüoğlu, “Ortada belediyenin hukuk varsa biz malımızın sahibiyiz. Bu projeye adım atılınca bir protokol var. Ne o protokol?.Tapu demiyor mu buranın sahibi belediye. Gelsin imza atsın… “ dedi. 

Başkan Gümrükçüoğlu’nun konunun araştırılması için talimat verdi…