Gecenin sunumunu Rektör Yardımcısı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi  Dekanı Yavuz Özoran yaparken, açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Kenan İnan gerçekleştirdi. İnan eğitimde kalite konusuna vurgu yaptığı konuşmasında şu cümlelere yer verdi. ‘’Bahar yarıyılının başlaması münasebetiyle ve bu salonun ve diğer idari hizmet alanlarının açılması münasebetiyle böyle bir akşam toplantısı düzenlendi. Bilindiği üzere Aralık ayının sonunda Rektörlük görevime atandım ve atandıktan sonra önümüzdeki yıllar içerisinde üniversitemizi nereye doğru götüreceğiz, nasıl bir vizyon çizeceğiz, aklımızdaki Avrasya Üniversitesi nedir, bu yönde çalışmalara başladım. Değişik vesilelerle bir araya geldiğimiz hocalarımıza ve idari personelimize bundan sonraki hedefimizin üniversitemizde kaliteyi arttırmak olduğunu defaatle söyledim. Kalite tabiî ki bir süreç, hemen gerçekleşmesi beklenen bir şey değil, şu alanda yada bu alanda iyi olmak değil hedefimiz bir çok  alanlarda en iyisi olabilmek gerekir. Bizim yegane ürünümüz, üniversitemizden mezun olan öğrencilerimiz. Hepimiz burada öğrencilerimiz için varız. Dolayısıyla yapacağınız bütün emeklerin, gireceğimiz derslerde harcayacağımız bütün emeklerin ya da yapacağımız bütün altyapıların hedefi öğrencilerdir’’.

Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız Bu toplantıyı düzenleme amacımız sizleri yeni rektörümüzle tanıştırmak ve yeni dönemin açılışını burada beraber yapmaktır. Biraz geciken bir toplantı oldu, geciktirme sebebimiz ise bu güzel tesisinde aynı anda açılışı yapmak ve burada bu organizasyonu gerçekleştirmektir. 

Bu üniversitenin kurucusu olarak ilk başladığımız günden bugüne kadar hem öğrencilerimiz, hocalarımız, hem de tüm çalışanlarımız için en iyi olanakları sunmaya çalıştım. Bu anlamda elimden geleni yaptım, yapmaya da devam edeceğim. Bu önemli toplantılı yemeğimizi yaptığımız çok amaçlı salonumuz ve etrafındaki idari ofislerimiz, toplantı salonumuz, bilgisayar salonumuz hepsi sizler için. Buralarda istediğiniz etkinlikleri gerçekleştirebilirsiniz. Bu salonumuzu dolduran tüm akademik ve idari personelimizi görünce bugüne kadar ne denli doğru işler yaptığımızı düşünüyor ve mutlu oluyorum. Ailemiz her geçen gün büyüyor salonlara sığmıyor. Sizlerden tek isteğim vatanına, devletine bağlı, bayrağını çok seven, donanımlı, başarılı nesilleri yetiştirmek için çok gayret sarf edin. Allah izin verdikçe hayatım boyunca tüm enerjimi bu uğurda harcamaya hazırım sizlerinde de o gayreti göstereceğinize cani gönülden inanıyorum dedi.