Trabzon’un gururu olmaya devam eden bölgenin tek vakıf üniversitesi olma  özelliğini koruyan Avrasya Üniversitesinin yükselişi rakamlara da yansımaya başladı. Türkiye’deki toplam 76 Vakıf Üniversitesi arasında en fazla kontenjanı olan ilk 10 arasına girmeyi başaran Avrasya Üniversitesi toplamda ise Türkiye’nin en fazla gelişen ve büyüyen ilk 5 üniversitesi arasına adını yazdırmanın gururunu yaşıyor. 2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılı için  Türkiye’de bütün vakıf üniversitelerinin açtığı bölüm sayısı 51 olurken Avrasya tek başına 43 bölüm açmayı başardı.

PIRIL,PIRIL AVRASYA

Avrasya Üniversitesi ayrıca   vatanına milletine ve devletine bağlılık anlamında duruşu   büyük takdir topluyor.15 Temmuz darbe girişiminin ardından yüksek öğretim kurumlarına başlatılan FETÖ-PDY soruşturmasında nerede ise bütün üniversiteler de soruşturmalar gözaltılar olurken Avrasya Üniversitesinden tek bir isim dahi soruşturulmadı veya gözaltına alınmadı.

DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız  kısa zamanda büyük işlerin altına imza attıklarını belirterek ’Avrasya Üniversitesi gelişip büyümesine devam edecek. Son rakamlar bizleri son derece mutlu etmiştir. Hem kontenjan hem açılan bölüm sayısı ve gelişip büyümede ilk 5’te olmamız bizlerin sorumluluğunu daha da artırıyor. Daha yapacak çok işimiz var, dedi.

DEVLETE VE MİLLETE SADAKAT..

Yıldız  yüksek öğrenim okullarına yapılan operasyonlara da  değinerek  şunları söyledi. Son yapılan soruşturmalarda üniversitemizden paralel yapı ile bağı olan hiç kimsenin olmaması ne kadar hassas olduğumuzun da en önemli belgesi olmuştur. 

BAKANIMIZ SOYLU ŞAHİT OLDU

Mezuniyet törenindeki birlikteliği ve coşkuyu her zaman yaşatmayı hedeflediklerini de söyleyen Yıldız ’Sayın Bakanımız Süleyman Soylu ’nun da  katılarak  yaptığı  konuşma  ile övgü dolu sözleri ile bizleri onurlandırdığı törendeki muhteşem tablo Avrasya Üniversitesi olarak  rotamızı belirlemiştir. Bakanımızın o övgü  dolu sözlerine  layık olmaya devam edeceğiz. Sayın bakanımızın bizlere vereceği  destek ile Avrasya’nın  başarı ve hizmet çıtası daha da yükselecektir. Avrasya Türkiye’nin gururu olacaktır ‘dedi.