Avrasya Üniversitesi Gastronomi ve mutfak Sanatları Bölümü ve Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencileri Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Başak Sungur ile birlikte Trabzon’da bulunan bir beş yıldızlı otelin mutfağına bir teknik gezi düzenlediler.Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Sungur,Burada yaptığı açıklamada öğrencilere alanlarında teknik geziler düzenleyerek teorik eğitimin dışında pratikte de onları zenginleştirdiklerini söyledi.Sungur açıklamasında şu cümlelere yer verdi.
Avrasya üniversitesinin gastronomi ve mutfak sanatları bölümünün  birinci sınıf öğrencileriyle gıda mühendisliği bölümünün birinci ve ikinci sınıf öğrencileriyle Zorlu Grand Otel’in mutfağına bir teknik gezi düzenledik. Gıda mühendisliği öğrencileri daha ziyade Trabzon’da bulunan bir beş yıldızlı otelin mutfağının hijyenik olarak nasıl durumda olduğunu kendi gözlemleriyle meslekleriyle bağdaştırarak inceliyorlar.Onlar için önemli olan kullanılan cihazların hijyeni üretilen ürünlerin nasıl sağlıklı bir ortamda yapıldıklarıdır.Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri ise hangi materyaller
kullanılıyor, hangi malzeme kullanılıyor, hangi cihaz kullanılıyor ve nasıl yapılıyor.

Gastronomi Bölümü bire bir mutfakla ilişkili olduğu için onlar için daha önemli bir teknik gezi oldu  diyebiliriz.Ama aynı zamanda bende gıda mühendisi olduğum için ve Gıda Mühendisliği Bölümü olduğu için onlarında mezun olduktan sonra Tarım Bakanlığına bağlı kontrolör bilimlerde olmaları gerektiği için denetleme nasıl yapılıyor esas olarak o amaç için buradalar.
Ben çok beğendim hem ustaların bize yaklaşımları çok iyi, ve de hijyen bakımından temizliğin uygulanmışlığı açısından çok güzel. Öğrencilere de çok güzel cevaplar veriyorlar. Her türlü soruyu kaçamak olmadan gayet dürüstçe cevaplandırıyorlar. Özellikle Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencileri için burası büyük bir nimet. Çünkü  okurken staj yapacakları yer, otel restoranları yada büyük restoranlar yada uzak yol gemileri. Trabzon şehrinde bunların hepsine ulaşmak mümkün.