Avrasya Üniversitesi kurulduğu günden beri ilkleri yapmaya devam ediyor. Üniversite yetkilileri il il dolaşarak Avrasya Üniversitesini kazanan öğrencilerle bir araya geliyor. Avrasya Üniversitesi Genel Sekreteri Gülay Yeniçeri, Basın Danışmanı Cemil Öztürk, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Rıfat Benveniste ve Öğretim Görevlisi Serhat Gün’den oluşan Avrasya ekibi il il dolaşarak Avrasya Üniversitesini kazanan öğrencilerle bir araya geldiler.

Yeniçeri konu ile ilgili yaptığı açıklamada özellikle yeni kazanan öğrencilerin sorularını yerinde yanıtlamak amacıyla yola çıktıklarını belirterek, Gümüşhane ilinden başlayarak, Bayburt, Erzurum, Erzincan, Sivas, Kayseri, Kırıkkale, Çorum, Tokat, Amasya, Samsun ve Ordu illerinde öğrencilerle buluştuk ve bu programlarımız eğitim öğretim başlayana kadar devam edecek. Gerçekleştirdiğimiz toplantılar ile hem öğrencilerimizle tanışmış oluyor hem de illerdeki bizi kazanan öğrenciler kendi aralarında tanışmış oluyorlar. Bizlere sorular yöneltiyorlar, Trabzon ve üniversitemiz ile ilgili bilgi alıyorlar. Bu toplantılarda şunu tespit ettik Avrasya Üniversitesi kısa sürede yurt genelinde konuşulur hale gelmiştir, öğrencilerimiz hem akademisyenlerimizden memnun hem okulumuzdan hem de şehrimizden ülkenin her ilinde öğrenciler Trabzon”a gelmek için can atıyor.

Özellikle öğrencilerimize yetenek sınavı ve ek yerleştirme sürecinde yerleşemeyen arkadaşlarının da Avrasyalı olabileceğini söyledik. Programlarımıza katılan yeni öğrencilerimiz uygulamadan dolayı çok mutlu olduklarını ve üniversiteden yetkililerin  ayaklarına kadar geldiğini görmekten dolayı çok şaşkın olduklarını söyleyerek bizlere teşekkür ettiler, dedi.