Etkinlikte Avrasya Üniversitesi Spor Bilimleri Bölümü Öğretim Görevlisi Erkut Okan Aksu ve ekibi tarafından Ankara’daki lise öğrencilerine Kolbastı ve Horon eğitimi veriliyor.

Etkinliğin ilk gününde kolbastı eğitimine yüze yakın lise öğrencisi katıldı.

Konu ile ilgili bilgi veren Öğretim Görevlisi Erkut Okan Aksu, özellikle kolbastı oynamayı öğrenme konusunda ülkenin her yanında büyük ilgiyle karşılaşıyoruz. Oyunumuzu sergilediğimiz her yerde insanlar bizde kolbastı oynamak istiyoruz. Çok zor olduğunu düşünüyoruz diyorlar. Bizler burada 45 dakikada kolbastının temel hareketlerini öğretmiş oluyoruz. Devamında öğrencilerimiz videolardan da yararlanarak kendilerini bu anlamda geliştirebilirler. Buraya katılan öğrencilerimizin çok istekli olduklarını görüyoruz. Trabzon ilimiz eğitimde, sporda, turizmde her yönüyle mükemmel bir yer. Kolbastı oyunumuzu horonumuzu en iyi şekilde tanıtmak, öğretmek bizim görevimiz dedi.

Avrasya Üniversitesi standını TBMM Meclis Başkanı İsmail Kahraman ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanı sıra siyasetçiler, bürokratlar, akademisyenler ve öğrenciler ziyaret etti.