Açılış Programına Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız’ın yanı sıra Rektör Prof. Dr. Kenan İnan ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal Marşının okunmasının ardından başlayan açılış töreni ardından Avrasya Üniversitesinin tarihçesi ve bölümlerin tanıtan video ile devam etti. 

Programda açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Kenan İnan yaptı.

İnan, Avrasya Üniversitesi Trabzon şehrinin ikinci bölgemizin ise tek özel üniversite olduğuna dikkat çekerek, “Ülkemiz ve dünyada eğitim ve öğretimde muazzam yarış devam etmektedir. Burada en önemli hususlardan bir tanesi eğitim ve öğretimin kalitesi. Son 2 yılda kalite alanında önemli çalışmalar yaptık. Kaliteyi arama, kabiliyetle gençler yetiştirme ülkemize katkıda bulunma faaliyetleri kapsamında değerlendirmenizi arzu ediyoruz. Kamu ve özel sektörün tarafımıza verdiği veya vereceği destekler büyük önem taşımakta” dedi. 

Rektör İnan, ardından öğrencileri tavsiyeler vererek konuşmasına devam etti.

HAKKI YENEN VARSA YANIMA GELSİN
Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız ise, öğrencilere başarı dileyerek başladığı konuşmasında, öğrencilerin bir çoğunun salon dışında olduğunu görerek, herkesi içeri davet etti. 
Üniversitenin kuruluşunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katkısına dikkat çeken Yıldız, teşekkür etti. 
Yıldız, “Öğrencilerimizin hiçbir şekilde hakkı yenmeyecek. Hakkı yenen vara yanıma gelsin. Ama hak etmeden hiçbir öğrenciyi mezun etmeyeceğiz. Neden çünkü biz iddialıyız. Yetiştirdiğimiz öğrenciler aldığı diplomanın hakkını vermemeliler. Eğer bir öğrencimiz hakkım yendi diyorsa yanıma gelsin. Sonuna kadar onla mücadele edeceğim. 
Bazı öğrencilerimiz hak etmeden değişik yollar deneyerek üniversitemizi karalama yoluna gidiyor. Bir öğrenci hakkı olmayan şeyleri istemeye kalkarsa, o öğrencinin mezun olduktan sonra ne kendisine ne ailesine ne de ülkeye faydası olmaz. Velilerimiz bu konuda rahat olsun. Onlara teşekkür ediyorum. Çocuklarını yavrularını bize emanet ettiler. 
2020 yılında 10. Yılımızı kutlayacağız. Bugüne kadar hiçbir olumsuzluk olmadı. İnşallah bundan sonra da olmayacak. 
Bu üniversiteyi hak etmedikleri halde, onlara diploma verilmeyip üniversiteyi karalamaya çalışanlara hakkımızı helal etmeyeceğiz” dedi. 

HEDEFİNİ BÜYÜK SEÇMELİSİNİZ
Öğrencilere hedeflerini büyük seçmeleri gerektiğini kaydeden Yıldız, “Sizi çok zorluklar bekliyor. Sadece okumakla alakalı değil. Sizin yaşlarınızdan bizlerde geçtik. Diploma aldıktan sonra iş arayacaksınız, yuva kuracaksınız. Benim size ağabey olarak söyleyeceğim hedefinizi büyük seçmelisiniz. Buradan diploma alıp devletin bir yerinde  alışmayı hedefliyorsanız yanlış yoldasınız. Hedefinizi daha büyük yerlere koymalıyız” diye konuştu. 

ÖĞRENCİLERİN YÜZDE 70’İ BURSLU
Okulda, okuyan öğrencilerin yüzde 70’inin burslu olduğuna dikkat çeken Yıldız, “7 bin öğrencimiz var, 7 binde mezun verdik. Hep çalıştım, kendi tırnaklarımla geldim. Dürüst olursanız, çalışırsanız mutlaka başarılı olursunuz. İnançlı olacaksınız. Mücadeleye devam edeceksiniz. Mütevelli heyeti arkadaşlarım biliyor. Trabzon bizimle uğraştı, hala da uğraşmaya devam ediyor. 
Avrasya’ya da sahip çıkmanızı istiyorum. Biz burada bütün ekibimizle birlikte sizin başarılı olmanız için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. 
Yerleşkelerimiz Türkiye’de örneği yok.
Öğrencimizin yüzde 70’e yakını bursludur. Birileri 2 – 3 tane burslu okuttu diye reklamlarını duyuyorsunuz. Bunların bin tanesi tam bursludur. Eğer bizim imkanımız olsa hepsini burslu yaparız. Ama biz daha yeni kurulan bir üniversiteyiz. 
50 sene 60 sene önce kurulan üniversiteler var onların halini görüyorsunuz. 
Vakıf Üniversitelerinden yanlış yapanlar olabilir, beni ilgilendirmiyor. Ben doğru yolda olduğuma inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Yıldız’ın konuşmasının ardından ise Rektör Yardımcısı ve SBF Dekanı Prof. Dr. Yavuz Özoran Avrasya Üniversitesinin tarihi ile fotoğraflı bir slayt gösterisi sundu