Etkinlikte ‘’Ekmeğime Dokunma, Bir Sosyal Girişimci, İç sesimiz ile Konuşuyoruz, Işıklı Kitap ve Telefon Tutucu, Plaj Çantası ile Telefon Şarjı, Safer, Toprak Ana, Tutumlu Mutfak ve Nugnum projelerinin tanıtımı yapılırken en dikkat çekeni ise Girişimcilik – Yenilikçilik Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Murat ŞAHİN’in mentörlüğünde öğrencilerin hazırladığı “Bir Sosyal Girişimci” projesi oldu.

Şahin, gerçekleşen etkinlik ile ilgili şunları ifade etti:

“Avrasya Üniversitesi Girişimcilik-Yenilikçilik Araştırma ve Uygulama Merkezi olarak, Türkiye’nin geleceğine katkı sağlamak için gençleri odak noktamıza alıyoruz. Aynı zamanda onları iş süreçlerine dahil ederek bugünün gençlerinin fikirlerine, bilgilerine değer veriyoruz. Gençlerimizin dünyayı okumalarını sağlıyoruz. Ülkemizin dahası toplumlularımızın sürdürülebilir kalkınmasını sağlamanın ancak gençlerin girişimci ruhlarıyla şekilleneceğine inancımızdan onlara desteklerimizi sınırsız tutuyoruz. Desteklerimiz çerçevesinde gençlerimizin tılsımlarıyla kattıkları ve girişimci ruhlarıyla imza attıkları yenilikler ülkemizin için büyük önem taşıyacaktır. Değerli gençlerimizin toplumumuzun kültürel, sosyal ve ekonomik gelişmesinde önemli rol oynamaları için 7/24 çalışıyoruz.” dedi.

‘’Projede, sosyal girişimcilik ile ilgili ülkemizde ve dünyada faaliyet gösteren girişimcilerin fikirlerinin, biyografilerinin ve topluma faydalı oldukları her olgunun bir sanal kütüphane niteliğinde yer alması hedeflenirken, online veri tabanı ve araştırma kaynakları niteliği sağlayan proje 80’nin üzerinde farklı dil çevirisi, resim, video, metin ve diğer materyallerle desteklenen içerikler barındırmaktadır. Proje öğrencilerle birlikte; Üniversitemizin Kurucusu Sayın Dr. Ömer YILDIZ’a atıf yapılmıştır. Sosyal girişimcilik temelde toplumsal faydayı ilke alan bir girişimcilik türüdür. Bu anlamda, eğitim alanında Karadeniz Bölgesinde önemli dönüşümlere imza atan Dr. Ömer YILDIZ’ın gerçekleştirdiği projeler, biyografisi ve çok çeşitli materyalleri ile birlikte veri tabanının/sanal kütüphanenin kayıtlı ilk ”Sosyal Girişimcisi’’ olmuştur. Proje gerçekleştirildiği ilk günden itibaren hazırlanan site binin üzerinde seksen farklı ülkeden ziyaretçi almıştır. Önümüzdeki yıllarda da araştırmacılara ve girişimciliğe ilgi duyan herkese hitap ederek proje bünyesinde önemli eğitim materyalleri ücretsiz sunulacaktır’’ dedi.

Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız ise öğrenciler tarafından hazırlanan projeye sessiz kalmadı. Yıldız, tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum bana büyük sürpriz olmuştur. Onların şahsımı önemli bir girişimci olarak seçmesi benim için çok önemlidir. Onlara en büyük tavsiyem ilk başta inanacaklar, sonra çok çalışacaklar ve dürüst olacaklar, zaten sonunda başarı gelecektir dedi.

Yıldız, etkinliğin sonunda girişimcilik projeleri hazırlayan öğrencilere hediyeler takdim etti.