ŞEHİT ÇOCUKLARINA AVRASYA ÜCRETSİZ

ONLAR BİZİM DE EVLATLARIMIZ

Yıldız “2016-2017 eğitim öğretim yılında üniversitemizi tercih edip kazanan darbe girişimi şehidi kahramanlarımızın evlatları ve tüm şehit çocuklarımızın ücretsiz eğitim görmesi yönünde karar aldık” dedi.

BİR İLKE İMZA ATTI
Kuruluşundan bu yana eğitime yaptığı katkılarla adından övgü ile söz ettiren, sadece Trabzon değil bölgenin tek vakıf üniversitesi olma özelliği taşıyan Avrasya Üniversitesi ilkleri gerçekleştirmeye devam ederken, son derece anlamlı bir jeste imza attı. Türkiye’nin yaşadığı kritik, birlik ve beraberliğin en üst seviyede olması gereken süreçte, üniversitenin kapılarını bugüne kadar hiçbir üniversitenin yapmadığı şekilde şehit çocuklarına açtı.

BAŞKAN YILDIZ AÇIKLADI
Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız, 15 Temmuz darbe şehitlerinin çocukları ile tüm şehit çocuklarının Avrasya Üniversitesi’ni tercih edip kazanmaları halinde 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında hiçbir ücret almayacaklarını müjdeleyerek “Konuşmakla olmuyor. Şehit aileleri için hepimize düşen görev ve sorumluluklar var. Ateş düştüğü yerleri yakmamalı. Bu ülkenin şehitlerine borcu var. Eğer huzur içinde yaşıyorsak, bunun nedeni onlardır. O nedenle şehitlerimizi asla unutmamalıyız. Onların bizlere emanet bıraktığı evlatlarının çocukları bizim de evlatlarımız olduğunu çok iyi bilmeliyiz” dedi.

BİZİM DE GÖREVLERİMİZ VAR 
Ailesinden de çok sayıda da şehit olduğunu dile getiren Yıldız “Şehitlerimizin evlatları için ne yapabiliriz diye oturup düşündük. Çünkü her şeyi devletten beklememek gerekir. Eğitim camiası olarak bizim de üzerimize düşen görevler var. Biz de 2016-2017 eğitim öğretim yılında üniversitemizi tercih eden 15 Temmuz darbe girişimi şehitlerinin evlatları gibi tüm şehit çocuklarından ücret almamaya karar verdik. Bu yönde  mütevelli heyeti olarak aldığımız kararı da bugün YÖK’e ileteceğiz. Üniversiteler bu vatanın üniversitesi. Şehitler bu vatanın şehitleri. O zaman bu vatanın kahraman şehitlerinin bizlere emanet olarak bıraktıkları  desteğe ihtiyacı olan evlatlarının her birinin bizim de evlatlarımız olduğunu iyi bilmeliyiz. Sayısı hiç önemli değil. Kazansınlar gelsinler, yeni eğitim öğretim yılında Avrasya Üniversitesi olarak  kapımız onlara  açık.  Ücretsiz olara  öğrenimlerini görebilirler” diye konuştu.

DEVLETİMİZİN YAYINDAYIZ
Türkiye’nin zorlu bir süreçten geçtiğini de belirten Ömer Yıldız “Avrasya Üniversitesi olarak bütün varlığımızla devletimizin yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Tek vatan, tek millet, tek bayrak, tek devlet en büyük ülkümüzdür. Türkiye’mizin özlediği birlik ve beraberlik tablosunun bugünlerde en güzel şekilde yaşanmasından dolayı mutluyuz. Devlet, millet el ele verdiğinde Türkiye’mizin aşamayacağı engel yoktur. Cumhuriyetimize, demokrasimize, özgürlüğümüze, milli iradeye, vatanımızın bölünmez bütünlüğüne karşı yapılmış olan darbe girişimini, Avrasya Üniversitesi olarak tekrar şiddetle kınıyoruz. Bu haince girişimi önleyen güvenlik güçlerimize, kendisini cesaretle kalkan yapan kahraman vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.