Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız, 15 Temmuz’da  yaşanan kanlı darbe girişimi ile milletimizi ve temsil edildiği yüce  meclisimizi ortadan kaldırmayı hedeflemişlerdir. O gece tüm dünya Türk halkının kahramanca mücadelesini ve terör örgütlerine verdiği dersi hayranlıkla izlemiştir. Bir daha devletimizin, milletimizin bu tür terör olaylarıyla karşılaşmamasını Allah’tan temenni ediyorum. Yüce meclisimizi temsil eden Sayın başkanımıza geçmiş olsun dileklerimizi tekrar iletiyorum, dedi.


Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aşkın Asan ise Kahraman’a Avrasya Üniversitesi hakkında bilgi verdi. Asan, sekiz bin öğrencisi ve dört yüze yakın akademik ve idari personeliyle Avrasya Üniversitesi ailesi her zaman devletinin, milletinin ve demokrasinin yanında olacaktır dedi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, Avrasya Üniversitesi yetkililerine ziyaretlerinden ötürü teşekkür etti.Kahraman ülkemizin geleceği için en büyük yatırımı yapan üniversitelerimizin her zaman yanında olacağız, destekçisi olacağız dedi.
Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız ziyarette Kahraman’a plaket ve Avrasya’nın Hikayesi adlı kitabı takdim etti.