AVRASYA ÜNİVERSİTESİ’NDEN BİLİM ŞENLİĞİNDE ÖDÜL YAĞMURU

Avrasya Üniversitesi, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, TEKNOKENT ve Trabzon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin proje ortağı olduğu ‘’Sanat ve Bilim Işığında TÜBİTAK 4007 Trabzon Bilim Şenliği’’ düzenlenen ödül töreni ile sona erdi. Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikte 3 boyutlu teknoloji tasarımı eğitimi (Solidwork, 3boyutlu modelleme mantığı) alan öğrencilerin hazırladıkları prototipler sergilendi. Öte yandan Avrasya Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğrencilerinin yaptığı Gökbörü 2 isimli elektromanyetik fırlatıcılı tank da katılımcıların ilgi odağı oldu.

Yarışmaya katılan lise grupları Avrasya Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Ferudun Keskin, Bilim Teknoloji ve Sanayi İl Müdürü Mehmet Şafak, Trabzon Teknokent Genel Müdürü Ömer Kurnaz ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Proje Koordinasyon Ofisi Koordinatörü Ümit Orhan’dan oluşan jüri karşısında sunumlarını gerçekleştirdi. Dereceye giren öğrencilere laptop, tablet ve dijital fotoğraf makineleri hediye edildi.

YILDIZ’IN PLAKETİNİ GENEL SEKRETER GÜLAY YENİÇERİ ALDI

Projeye tam destek veren Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız, Trabzon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından unutulmadı. Yıldız için hazırlatılan plaket, programlı başka bir etkinlikte olan Ömer Yıldız adına Avrasya Üniversitesi Genel Sekreteri Gülay Yeniçeri’ye verildi. Yeniçeri, Avrasya Üniversitesi olarak her zaman bu tür projelerde destekçi olacağız. Bu başarılı projeyi yürüten başta Trabzon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi idarecilerine, proje koordinatörü Serkan Aydın hocamıza ve tüm emeği geçenlere, bu projede yer alan tüm öğrencilerimize bilime katkılarından ötürü teşekkür ediyorum. Avrasya Üniversitesi ülkemiz adına yapılacak her güzel projede var olacaktır, dedi.

Ödül törenine katılan Avrasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ersan Bocutoğlu ise yarışmada birinci olan Akçaabat Fen Lisesi’nin ödüllerini takdim etti.