Avrasya Üniversitesi Öğrenci Konseyi, Gastronomi Kulübü, Çocuk Gelişimi Kulübü, Bilişim Kulübü, Tasarım Atölyesi, Diplomasi Kulübü ve Psikoloji Kulübü temsilcilerinden oluşan öğrenci gurubu ilk olarak Sürmene Yardımlaşma Vakfı Özel Eğitim Uygulama Merkezi’ni ziyaret etti. Çocuk Gelişimi Kulübü öğrencileri teker teker sınıfları ziyaret ederek öğrencilerle etkilikler yaptılar. Okul Müdürü Coşkun Sağlam’dan bilgi alan öğrenciler getirdikleri hediyeleri öğrencilere takdim ettiler.

YENİÇERİ; SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNDE HEP EN ÖN SAFTA YER ALAN ÖĞRENCİLERİMİZLE GURUR DUYUYORUM

Avrasya Üniversitesi Genel Sekreteri Gülay Yeniçeri konuya ilişkin yaptığı açıklamada öğrencilerinin sosyal sorumluluk projelerindeki aktif rol oynamalarına övgüyle vurgu yaptı. Yeniçeri ‘’Burada öğrenci kulüplerimizle bulunarak çeşitli faaliyetlerde bulunmak, özel öğrencilerimizle vakit geçirmek bizim için çok önemliydi. Özellikle okul müdürü Coşkun bey ve tüm hocalarımıza bu fedakarca çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Buraya sekiz ayrı ilçeden taşımalı sistemle gelen çocuklarımız var. Onlar bizim en değerlilerimiz. Onları burada en iyi şekilde eğiten, hayata katan, onlara özenle bakan buradaki hocalarımıza teşekkür ediyoruz. Üniversitemizdeki kulüplerimizin bu anlamda sosyal sorumluluk projelerinde hep en ön safta yer almaları bizleri çok memnun ediyor, onlara da ayrıca teşekkür ediyorum. Bundan sonrada yapacakları tüm faaliyetlerde yönetim olarak destekçileri olacağız. Gençlerimizi insani düşünen, insanlık için faydalı işler yapmaya her an hazır olan gençler olarak yetiştiğini görmek bizlere  en büyük hediyedir’’ dedi.

Kafilenin ikinci durağı Yomra İlçe Jandarma Komutanlığı oldu. İlçe Komutanı Kıdemli Başçavuş Hasan Zeki Uzunözü’nü makamında ziyaret eden Avrasya Üniversitesi ekibi, görevli askerlere de baklava ikram etti. Öğrenci Kulüpleri Koordinatörü Öğr. Gör. Hakan Savaş Yomra İlçe Jandarma Komutanlığının pankart asarak öğrencilerin ve akademisyenlerin eğitim öğretim yılını kutlaması bizleri çok memnun etmişti. O gün bu ziyareti gerçekleştirmeye karar verdik. Duyarlı komutanımızı yakından tanımak istedik. Ziyaretimizde  öğrencilerimiz Türk Silahlı Kuvvetleri hakkında merak ettikleri konularda deneyimli komutanımıza sorular yönelttiler. Bizim için çok anlamlı bir ziyaret oldu. Komutanımız yurt içinde ve yurt dışındaki askeri deneyimini öğrencilerimizle paylaştı. Misafirperverliği için kendilerine tekrar teşekkür ediyoruz dedi. Avrasya Üniversitesi heyeti ile İlçe Jandarma Komutanı ziyaretin sonunda fotoğraf çektirdiler.