POTADA ŞAMPİYON AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu(TÜSF) Basketbol Turnuvası Ardahan Üniversitesi’nin ev sahipliğinde yapıldı. Avrasya Üniversitesi basketbol takımı sahaya çıktığı dört maçın üçünü kazanarak turnuvanın şampiyonu oldu.

İlk maçında ev sahibi Ardahan Üniversitesi’ne 63-58 yenilen Avrasya Üniversitesi takımı, bu müsabakanın ardından Batman Üniversitesi’ni 70-52, Erzincan Üniversitesi’ni 85-81 ve son maçında Ordu Üniversitesi’ni 78-74 mağlup etmeyi başardı. Avrasya Üniversitesi erkek basketbol takımı bu sonuçlarla şampiyon oldu.

ŞAMPİYONLUK KUPASINI VALİ BİLMEZ VERDİ

Avrasya Üniversitesi, Batman Üniversitesi, Dicle Üniversitesi, Erzincan Üniversitesi, İnönü Üniversitesi ve Ordu Üniversitesi takımlarının katıldığı turnuvanın kupa törenine, Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, üniversitenin akademik-idari personelinin yanı sıra, takım oyuncuları ve öğrenciler katıldı. Avrasya Üniversitesi Basketbol Takımı şampiyonluk kupasını Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez’in elinden aldı.

Vali Bilmez dereceye giren takımları tebrik ederek, önümüzdeki yıl organizasyona talip olduklarını dile getirdi. Konuşmaların ardından, turnuvada emeği geçen federasyon yetkililerine, takım antrenörlerine ve hakemlere katılım belgeleri ile birlikte hediyeleri takdim edildi.

TUNÇKOL; FUTBOLDAN SONRA BASKETBOLDA DA ŞAMPİYONUZ

Şampiyonluk kupasını kaldıran Avrasya Üniversitesi Spor Bilimleri Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Tunçkol, sporcularını tebrik etti. Tunçkol, burada yaptığı açıklamada Avrasya Üniversitesi spor takımlarının kısa zamanda kazandıkları şampiyonluklara vurgu yaparak futbolda ve bireysel sporlarda gösterdiğimiz başarıları şimdide basketbolla devam ettiriyoruz. İlk maçımıza ev sahibi Ardahan Üniversitesi karşısında çıktık ve az farkla kaybettik. Bu maçın ardından çıktığımız her maçı kazanmayı bildik. Tüm sporcularımı kutluyorum. Burada kazandığımız şampiyonluk çok önemli, artık takımımız 1. Ligde mücadele edecek. Gelecek yıl bizleri daha büyük başarılar bekliyor. Futbol takımımızla başlayan başarılarımızı, bireysel sporlarla devam ettirdik, şimdide basketbol takımımız şampiyon oldu. Spor Bilimleri Bölümü olarak buradan üniversitemize, başta Mütevelli Heyet Başkanımız Sayın Ömer Yıldız olmak üzere, rektörümüze, genel sekreterimize tekrar teşekkür ediyoruz. Onların kararlı desteği bizlere başlarılar getiriyor, dedi.

Kupa töreni, sporcular ve tüm personel ile birlikte çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.