Ayağa kalkın..
AVRASYA’YI ALKIŞLAYIN..
Hangi meslekte olursanız olun..
Neyi  hedeflemek istiyorsanız isteyin..
Düşleri olmayanların gerçekleri  olmaz. 
Düşlemezseniz, gerçekleştiremezsiniz. 
Gerçekleştirebildikleriniz bir anlamda sizi, hayal gücünüzün sınırlarını, yeteneklerinizin gücünü yansıtan   en önemli  aynadır. 
Her şey düşlemekle başlar ve düşlerle devam eder.
Düşlemek, inanmak  ve bunun doğrultusunda mücadele etmek  yolun yarısıdır..
İşte Ömer Yıldız bir büyük düşü  bir büyük mücadele ile gerçekleştirerek Trabzon’da bütün Türkiye’ye örnek olacak bir Vakıf Üniversitesini adete tek başına kazandırdı..
Adeta tırnakları ile kazıyarak  gecesini gündüz üne katarak  herkesin pes ettiği her yerde pes etmeyerek  Avrasya Üniversitesi ile Trabzon’u buluştu..
Açamaz dendi..
Açtıktan sonra yaşatamaz dendi..
Yaşamaya başladı tutmaz dendi..
Önüne dünden bugüne her türlü engel çıkarıldı her türlü zorluk kondu..
Ama o engelleri tek tek aşmasını bildi..

Çünkü bir büyük dava adamıydı Yıldız.. 
Ama 6 yılda büyük işlerin altına imza attı..
250 öğrenci ile başladığı eğitim yolculuğunda  Avrasya  bugün 10 bin öğrenciye ulaştı..
Eğitimde büyük düşler kuran ama  bir takım şartlar nedeni  ile üniversite kapılarını açamayan kimsesizlerin kimsesi  bir   eğitim yuvasını kazandırdı bu vatana..
Gidip görenler ağzı açık şaşkınlıklarını dile getirdi..
Ülkemizde    hiçbir vakıf üniversitesine  nasip olmayan  kampüsler ve  altyapı..
Kiralık değil kendi öz sermayesi olarak hemde..
Seçkin öğretim kadrosu uygulamaya dayalı çağdaş eğitim sistemi ile ekol oldu kısa zamanda. 
Ömer Yıldız  bu şehir adına eli öpülecek bir yiğit bir adam  değil de nedir? 
Yıldız  ‘Durmak yol yola devam ‘ diyor..
2020 yılında 25 bin öğrenci, 2 bin 500 akademisyen ve idari personele ulaşarak Trabzon ekonomisine 2 milyar TL katma değer kazandırmayı hedefliyor. 
Bu anlamda  bu şehrin bakanından, milletvekillerinden, yerel yönetimlerinden maddi değil manevi destek istiyor
Projelerini, mali kaynağını ve yerlerini hazırladığı bir yıla yakındır imar tadilatlarını beklediği   Tıp ve Diş Hekimliği Fakültesi hazır .
Yıldız diyor ki..
‘İmar tadilatları yapılsın bir yılda bitiririz’   
Ayrıca Bilim Köyü, Teknokent  projelerimizin de hazır 
Bu projeleri tamamlandığında  sadece Trabzon’umuzun değil Türkiye’nin yüz akı  kıtaların buluşma merkezi bir üniversite  gerçeği karşımıza çıkacak..
Ama destek  istiyor..
İstemek de anasının ak sütü gibi helal..

Bakın..
Trabzon’un gururu olmaya devam eden bölgenin tek vakıf üniversitesi olma  özelliğini koruyan Avrasya Üniversitesinin yükselişi rakamlara da yansımaya başladı. 
Türkiye’deki toplam 76 Vakıf Üniversitesi arasında en fazla kontenjanı olan ilk 10 arasına girmeyi başaran Avrasya Üniversitesi toplamda ise Türkiye’de en fazla gelişen ve büyüyen ilk 5 üniversitesi arasına adını yazdırdı..
2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılı için  Türkiye’de bütün vakıf üniversitelerinin açtığı bölüm sayısı 51 olurken Avrasya tek başına 43 bölüm açmayı başardı.
En önemlisi..
Vatana, Millete ,Devlete sadakat ile  bağlı olmaz..
Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız öyle bir adam ki dedik ya eli öpülecek..

.15 Temmuz darbe girişiminin ardından yüksek öğretim kurumlarına başlatılan FETÖ-PDY soruşturmasında nerede ise Türkiye’deki  bütün üniversiteler de soruşturmalar, ,tutuklamalar olurken Avrasya Üniversitesinden tek bir isim dahi soruşturma veya gözaltına alınmadı.
Avrasya’da Fetö’ ya geçit verilmedi..
Bu bile başlı başına büyük bir olaydı..
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Başbakan Binali Yıldırım’ın, İçişleri Bakanı Süleyman  Soylu’ nun örnek göstereceği bir Vakıf üniversitesi gerçeği nedene ile Ömer  Yıldız’a ‘Helal olsun’ demek gerekmez mi? 
Çünkü Yıldız   kadrosuna katacağı isimler için bir istihbarat  şefi gibi  ince eleyip sık dokumasını bilen adam oldu hep..

Fetö soruşturmasında Avras ya’ dan tek bir kişinin dahi olmaması başlı başına  Avrasya Üniversite Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız’ın  hakkının nasıl teslim edilme gerektiğini ortaya koyuyor..
Bugün YÖK  Avrasya ile bu noktada gurur duyarken bütün Türkiye’deki üniversite yönetimlerine örnek gösteriyor.. 
Yıldız ne diyor.. 
’Türkiye Cumhuriyetinin  Üniter Devlet yapısını  şartlar ne olursa olsun milli iradeye bağlılığımız ilde örnek olmaya devam edeceğiz. Son yapılan soruşturmalarda üniversitemizden paralel yapı ile bağı olan hiç kimsenin olmaması ne kadar hassas olduğumuzun da en önemli belgesi olmuştur. Avrasya Üniversitesi gelişip büyümesine devam edecek. Son rakamlar bizleri son derece mutlu etmiştir. Hem kontenjan hem açılan bölüm sayısı ve gelişip büyümede ilk 5’te olmamız bizlerin sorumluluğunu daha da artırıyor. Daha yapacak çok işimiz var’
Allah yollarını açık etsin..
Avrasya’ya sahip çıkmak, mütevelli heyeti başkanı Ömer Yıldız’a destek olmak  bu şehrin bütün katmanlarının boynunun borcudur. 
Çünkü Türkiye’nin Vakıf üniversitelerinde YILDIZI AVRASYA..

Ayağa kalkın ve alkışlayın..