Avrasya Üniversitesi 2018-2019 akademik yılı düzenlenen törenlerle başladı. Avrasya Üniversitesi Yomra Yerleşkesi 1. Dünya Savaşı Şehitler Anıtına çelenk sunma töreniyle başlayan etkinlikler üniversitenin Ömer Yıldız Yerleşkesi Konferans Salonunda devam etti.

Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız, Rektör Prof. Dr. Kenan İnan, Yomra Kaymakamı Hasan Balcı, Tapu Kadastro Bölge Müdürü Adnan Cevher, akademisyenler ve öğrencilerin katıldığı etkinliklerin açılış konuşmasını Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan İnan yaptı. İnan konuşmasında sadece diplomanın artık yeterli olmadığına vurgu yaparak, diplomayla birlikte en az bir yabancı dil ve puanı, iyi bir mezuniyet notu ve ALES puanı her nereye gitseniz dosyanızda bakılacak ve aranacak şeyler arasındadır, dedi. İnan, konuşmasında şu cümlelere yer verdi.

‘’Siz sevgili öğrencilerimiz, sayın velilerimiz, üniversitemizin 2018/2019 eğitim öğretim yılı açılış törenine hoş geldiniz. Değerli misafirlerimiz, Avrasya Üniversitesi Trabzon şehrinin hali hazırdaki üç üniversitesi arasında kuruluş itibarıyla ikincisi ve Karadeniz Bölgesinin tek vakıf üniversitesi olarak 2010 yılından beri Trabzon’da faaliyetlerine devam ediyor. Pelitli, Çimenli, Yomra ve Yalıncak Ömer Yıldız Yerleşkeleriyle yaklaşık dokuz bine yakın öğrencinin eğitim öğretim gördüğü üniversitemiz bu potansiyeli ile şehrimiz, bölgemiz ve ülkemizin yetişmiş insan gücüne ciddi bir destekte bulunmaktadır. Üniversitemiz yatırımları ile şehir ekonomisine katkıda bulunurken, yaptığı akademik ve idari personel istihdamı ile de ülkemiz ve bölgemiz için ayrı bir değere sahiptir. Değerli misafirlerimiz, dört fakülte, iki yüksekokul, iki meslek yüksekokulunda altmış bölümde ve programda lisans ve ön lisans, üç enstitüde yüksek lisans ve doktora faaliyetleri ile eğitim öğretim faaliyetlerini yürüten üniversitemiz yaklaşık üç yüzden fazla akademik ve idari personeli ile hatırı sayılır bir büyüklüğe ulaşmıştır.

Sevgili öğrencilerimiz, üniversitenizde geçireceğiniz öğrenim süresini başarıyla tamamlayarak mezun olmak ve diplomaya hak kazanmak temel hedefiniz olmalıdır. Ancak günümüzde diploma tek başına her şeyi ifade etmemektedir. Diplomayla birlikte iyi bir mezuniyet notu, ALES puanı, en az bir yabancı dil ve puanı, her nereye gitseniz dosyanızda bakılacak ve aranacak şeyler arasındadır. Tüm bunları ise yine öğrenim süresi içerisinde başarmak zorundasınız. Bu sebeple tekrarla söylemem gerekirse büyük fedakarlılarla sizleri buraya gönderen ailelerinizin beklentilerini yine kendi menfaatleriniz için gerçekleştirmek zorundasınız ve bunun için çok çalışmalısınız’’.

YILDIZ; TEK DÜŞÜNCENİZ ÇOK ÇALIŞMAK OLMALIDIR

Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız konferans salonunu dolduran yüzlerce öğrenci ve velilerine yaptığı samimi konuşma ile takdir topladı. Yıldız, yeni öğrencilerine velileri huzurunda söz verdi. Her konuda, her zaman yanınızdayız, Avrasya artık sizin yeni ailenizdir dedi. Yıldız, konuşmasında şu cümlelere yer verdi. ‘’Her açılış töreninde olduğu gibi bu törende de velilerimize bir söz veriyoruz, bize teslim ettiğiniz evlatlarınızı daha donanımlı, daha bilgili, daha becerikli olarak sizlere teslim edeceğiz. Bugüne kadar hiçbir aksama olmadan sözümüze bağlı kaldık. Ülkemizin geleceği için yenilikçi, kendisini sürekli geliştirebilen, topluma faydalı, örf ve adetlerine sahip, bayrağını vatanını canından çok seven gençler yetiştirmeye çalıştık.

Sevgili öğrenciler, ben mütevelli heyet başkanı olarak, bu üniversitenin kurucusu olarak arkadaşlarımla birlikte, rektörümüz, dekanlarımız, hocalarımız ve idari personelimizle birlikte, sizlere her türlü desteği vermeyi hazırız. Ama iki şeye kapalı olduğumuzu da ifade etmek isterim. Velilerimizde şahit olsun, eğer bu konularda herhangi bir şikayet olursa o zaman demedi demeyin. Birincisi bize hiçbir zaman hocalarımız bize az not verdi, notumuzu yükseltin ricasında bulunmayın. İkincisi ülkemizde tüm üniversitelerde devam zorunluluğu vardır, buna uymak zorundasınız bu konuda bizden ricada bulunmayın. Bu iki konuda ben istek kabul etmiyorum. Ama onun dışında ne probleminiz olursa biz buradayız her türlü desteği vermeye hazırız’’.

ÜLKEMİZİ YÜCELTMEK İÇİN HER BİRİMİZ ÇOK ÇALIŞMALIYIZ

‘’Çok çalışmanız lazım, sizin yaşlarınızda iken ben gurbete gittim. Gurbette çalıştım, on sekiz yaşında yaşımı büyülterek askere gittim. Yirmi yaşım dolduğu zaman Trabzon’da ticarete başladım. Hemen arkasından sanayici oldum, daha sonra müteahhitlik yaptım, otuz altı yaşında da belediye başkanı oldum. On beş yıl üst üste belediye başkanlığı yaptıktan sonra da bu üniversiteyi kurmaya karar verdim. Yıllarca bu üniversiteyi kurabilmek için büyük mücadeleler verdim. Neden söylüyorum bunları, eğer sizlerde bugünden hedefinizi belirlerseniz ve kararlı olursanız, çok çalışırsanız, inanarak geri adım atmadan yolunuza devam ederseniz başarılı olursunuz. Aynı zamanda aklınızı ve aldığınız ilmi mutlaka birleştirmeniz lazım. Artık hayat bundan sonra başlıyor, büyük mücadele bundan sonra başlıyor, mutlu olmak için başarılı olmak gerekir onun içinde çok çok çalışmak gerekir’’.

GÜZEL ÜLKEMİZİN EN GÜZEL YERLEŞKELERİNE SAHİBİZ

‘’Öğrencilerimize bu nasihatlerimizden sonra tekrar sayın velilerimize sesleniyorum, emanetlerinizi en iyi şekilde eğiterek sizlere teslim edeceğiz, bundan hiç şüpheniz olmasın. İşte Rektör hocamızda söyledi, 2010 yılında 218 öğrenci ile başladık şimdi ek kontenjanlarla birlikte 10 bin öğrenciye yaklaşacağız. Bu bölgemiz ve şehrimiz için çok önemlidir. Ve iddia ediyorum ülkemizin en güzel yerleşkelerinin başında Avrasya Üniversitesi’nin yerleşkeleri gelmektedir. Çok önemli projelerimiz var, onları da en kısa zamanda aktif edeceğiz ve öğrencilerimizin hizmetine sunacağız. Her şey siz öğrencilerimiz, yani geleceğimiz için. 2018/2019 eğitim öğretim yılının hem öğrencilerimiz, hem camiamız hem de ülkemiz için hayırlı olmasını yüce Allah’tan diliyorum’’.

Konuşmaların ardından temsili ilk ders yapıldı. Avrasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Özoran dönemin ilk dersinde katılımcılara tarihe geçen Türk bilim insanlarını anlattı. Avrasya Üniversitesi’nin akademik kadrosuna katılan yeni hocalar salondakilere tanıtıldı. Etkinlikler sonunda öğrenciler ve velileri, akademisyenlerle birlikte Ömer Yıldız Yerleşkesi sahilinde düzenlenen eğlence programı ile doyasıya eğlendiler.