Trabzon'da faaliyet gösteren Avrasya Üniversitesi'ne ÖSYM-LYS I. Yerleştirme sonuçlarına göre Ön Lisans ve Lisans Bölümlerine bin 179 öğrencinin tercih ederek kayıt yaptırmaya hak kazandığı belirtildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız, "2010-2011 eğitim öğretim yılında 218 öğrenci ile öğretime başlangıç yapan üniversitemiz ikinci yılında toplam öğrenci sayısında yüzde dört yüz büyüme ile 1179 öğrenciye ulaşmıştır. Mevcut öğrencileri ile birlikte bu yıl I. yerleştirmede üniversitemizi tercih ederek yerleşenler ve ek yerleştirme ile gelecek öğrenciler yanında yoğun ilgi gören Yüksek Lisans Programları'na kayıt yaptıracak öğrencilerle üniversitenin toplam öğrenci sayısı 3000‘leri bulması bekleniyor" dedi.

Üniversitelerinin ikinci akademik yılında ilk öğrencilerini almaya başlayan Yüksek Lisans programları da tahmin edilenin çok üstünde bir ilgi ile karşılaştığını belirten Yıldız "Sağlık Kurumları İşletmeciliği ve Yönetimi ile Yönetim Bilimleri Yüksek Lisans Programlarında 150 kişilik ilk mezunlarını bu yıl sonunda verecek olan Avrasya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Ekim ayında başlayacak olan 2013-2014 Akademik Yılı Güz yarıyılı için Yüksek Lisans Programlarına başvurular ve erken kesin kayıtlar kontenjan sınırlarını şimdiden zorlamaya başladı. Yeni başlayacak Güz yarıyılı kayıtları ile birlikte 13 Yüksek Lisans Programındaki Lisansüstü Öğrenci sayısının 400'ü aşması bekleniyor. Genellikle bölgemizden olmak üzere Erzurum'dan Ankara'ya, Batman'a kadar uzanan geniş bir coğrafyada lisans eğitimi almış eğitimli emek gücüne Avrasya Üniversitesi'nin deneyimli akademik kadrosu ile yeni bir vizyon ve motivasyon kalitesi sağlanmaktadır" diye konuştu.

Ömer Yıldız, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Avrasya Üniversitesi 2013-2014 akademik yılında disiplinler arası İşletme Doktora Programı ile de uzman yöneticilerimizin bir yandan çalışma hayatında kariyerin en üst aşamasına ulaşma çabalarını gerçekleştirebilmelerine olanak sunarken aynı zamanda akademik kariyer yapabilmenin kapılarını da aralayacaktır. Alan sınırlaması olmaksızın, şimdilik, her yarıyıl 10 kişilik kontenjanla açılacak İşletme Doktora Programının tüm hazırlıkları tamamlanmış bulunuyor. Üniversite bünyesinde yeni doktora programlarının açılmasına önümüzdeki Akademik yılda da devam edilecektir."