Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız yaptığı yazılı açıklama ile öğrencilere ve kamuoyuna müjdeli haberi duyurdu. Yıldız, Avrasya Üniversitesi’nin öğrencilerine sunduğu imkanlarla ülkenin her vilayetinden öğrenci aldığına dikkat çekerek, bu dönem Üniversite olarak öğrencilerimize sunduğumuz burs imkanlarımızı daha da arttırdık, yeni dönemde tam 380 öğrencimiz tam burslu kayıt yaptıracak yani hiç para ödemeyecek, 108 öğrencimiz yüzde 75 burslu olacak yani ücretin sadece dörtte birini ödeyecek, 1500 yeni öğrencimiz ise yüzde elli burslu olacak, bunun dışında birçok bölümümüzde ilk üç tercihe de tercih bursu veriyoruz, dedi.
Yıldız yaptığı açıklamada Vakıf üniversitesi olmanın gerekliliğini en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştıklarına da vurgu yaparak, bizim tek amacımız var, ülkemizin her yanından öğrencilerimiz şehrimizi ve üniversitemizi tercih etsin, sunduğumuz imkanlardan yararlansın, kaliteli bir eğitim alsın ve ülkesine hayırlı bir vatandaş olsun. Bugüne kadar bunu başarabilmek için çaba sarf ettik bundan sonrada bunun için çalışacağız, dedi. 
YABANCI ÖĞRENCİLERİMİZ AİLEMİZİ GÜÇLENDİRDİ

Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız geçen dönemde ilk kez yabancı öğrenci almıştık. Buna rağmen 21 farklı ülkeden yaklaşık 60 öğrenci Avrasya Üniversitesini tercih ederek kayıt yaptırmıştı. Önümüzdeki dönem için  500 den fazla yabancı öğrenci Üniversitemiz ile irtibata geçerek Trabzon’a gelmek istediğini söyledi. Buda şunu gösteriyor Avrasya Üniversitesi sadece bölgemizde ve ülkemizde değil Dünyanın birçok yerinden isminden söz ettirmeye başlamıştır. Mevcut yabancı öğrencilerimiz ilimizde iş imkanı da bulmuştur. Birçok öğrencimiz tercumanlık yaparak hem para kazanıyor hem de üniversite eğitimine devam ediyor.Trabzon ili ve Avrasya Üniversitesi sadece ülkemiz için değil birçok ülkeden ilimize gelen yabancı öğrenciler için de cazip bir eğitim şehri olmuştur. Tabi bunları görerek yerimizde saymayı düşünmüyoruz. Avrasya Üniversitesi yönetimi olarak her an daha iyi nasıl oluruz onu düşünüyor ve yeni projeler geliştiriyoruz. Tüm başarımızı personelimize, öğrencilerimize ve onları bize güvenerek teslim eden ailelere borçluyuz.
26 Temmuz tarihinde başlayacak olan üniversite tercihlerinin tüm aday öğrencilere hayırlı sonuçlar getirmesini temenni ediyorum. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada bizlere inanan, güvenen Avrasya ailesinde yer alan ve yer alacak olan herkese saygı ve selamlarımı sunarım.