Rusya Federasyonunda ilk açılan özel üniversite olan  Sount Russian Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve Rektörü Prof. Dr. İmran Akperov program çerçevesinde Trabzon’a geldi ve Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız’ı makamında ziyaret etti. Düzenlenen programa Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Karadeniz,  Genel Sekreter Gülay Yeniçeri İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Osman Sirkeci de katıldı.

Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız, yedi bin civarında mezunu olan Rusya’da ilk kurulan özel üniversite olan  Güney Rusya Üniversitesi ile işbirliği yapmak için buradayız. Bu görüşmemizi bir ön görüşme olarak sayıyoruz bundan sonra daha fazla iletişim kuracağız YÖK’ün uygun bulduğu alanlarda işbirliği yapacağız. Öğrenci değişimi , akademisyen değişimi, eğitim programları , konferanslar ve seminerler gibi programlar olabilir, dedi.

Sount Russian  (Güney Rusya) Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İmran Akperov ise Türkiye ile Rusya arasında başta ekonomik alanlarda olmak üzere birçok alanda işbirliği  anlaşmalarının olduğunu belirterek, Türkiye Rusya için büyük bir pazar, Rusya’da Türkiye için büyük pazardır bunun bilincindeyiz. Eğitim alanlarında da iki ülke arasında anlaşmalara işbirliğine ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Avrasya Üniversitesini araştırdığımda kısa bir geçmişi olmasına rağmen eğitim alanında büyük hamleler yaptığını ve Türkiye’deki yıldızı parlayan üniversitelerden biri olduğunu gördüm, umarım bu anlaşmamız akademisyenlerimize, öğrencilerimize ve iki ülkeye hayırlar getirir,dedi.

İki üniversite adına karşılıklı protokol metinlerine imza atılırken Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız günün anısına misafir Mütevelli Heyeti Başkanı Prof.Dr. İmran Akperov’a plaket takdim etti.