61SAAT HABER SERVİSİ -

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, İstanbul’da Ayasofya Camiinin yeniden ibadete açılmasından memnuniyet duyduğunu ifade etti. 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, bugün yapılan Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinin 3. Bileşiminin hemen başında İstanbul’da Ayasofya Camininin yeniden ibadete açılmasını değerlendirdi. İlk olarak caminin ibadete açılma sürecini aktaran Başkan Zorluoğlu, “Ayasofya’da yeniden ibaret başlamış olacak. Ben şahsen bu karardan ziyadesiyle memnun oldum. Ülkemizde ki insanların büyük bölümünün bu karardan memnuniyet duyduğunu müşahade ediyoruz.

Kararı alan sayın Cumhurbaşkanımızı ve bu karara zemin hazırlayan Danıştayımızı kutluyoruz. Ayasofya’nın yeniden ibadete açılması ülkemiz ve insan alemi için hayırlı olsun” dedi.

Başkan Zorluoğlu’nun ardından söz alan Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, AK Parti Grup Başkan Vekili Erhan Nadir ise Ayasofya’nın yeniden ibadete açılmasından dolayı kararı alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve öneriyi dile getiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli teşekkür etti. 

İYİ Parti Grup Başkan Vekili Davut Çakıroğlu ise, “Ülkeyi derinden uyandıran konu olunca bende bir iki cümle kurmak istiyorum. Ayasofya’nın ibadete açılmasından dolayı mutlu olan kesimi temsil eden insanlarız. Ama şunu belirtmek istiyorum. Bu ama olumsuzluk anlamında değildir. Türkiye Cumhuriyeti egemenlik haklarından doğan hangi kararı verirse versin, bizim saygı duyduğumuz karardır.

Ulus devlet olmanın gereği, dışarısı ne derse desin, sonuçları hesap edilmiştir. Anadolu coğrafyasında Türk milleti bedel ödüyor. Ben bundan dolayı bu işe emeği olan, aklı olan, fikri olan, ki bu yönde Türkiye’de mutabakat var. Açılması noktasında olumsuz söylem yok. Ama geçmişte olan söylemleri, geçmişte verilmiş kararların olumsuz yanlış kararlar gibi bugün lanse ediliyor olması, o da milletimizi üzeceğini düşünüyor. Ben bu duygu ve düşüncelerle Ayasofya’nın milletemize hayırlı olmasını diliyorum. Elimizde fetih ruhundan kalan tek eserdir. Bunu da kıymetini bilerek hareket edeceğimizi düşünüyorum” dedi.