Merkezin kurucusu Otizm Uzmanı Fatmanur Çevik’e ‘hayırlı olsun’ dileklerini ileten Başkan Genç, Ortahisar’da özel gereksinimli bireylere yönelik olarak böyle bir merkezin hayata geçmesinin çok önemli olduğunu kaydetti. 

“MOTOR BECERİLERİ GELİŞTİRİYORUZ”

Merkezin kurucusu Fatmanur Çevik ise yaptığı açıklamada otizmli çocukların sosyal yaşama uyum sağlamasını kolaylaştırdıklarını ve birey olarak günlük yaşamlarını sürdürebilmelerine yönelik olarak bilgi, beceri ve davranış kalıplarının öğretilmesini ve benimsetilmesini sağladıklarını dile getirdi. Çevik, “Merkezde verilen eğitim sayesinde olağan gelişim gösteren çocuklara ve özel gereksinimli çocuklarda yaşının gerektirdiği tüm motor becerileri kazandırıyoruz. Beden ve çevre farkındalığı, duygusal işlem farkındalığı, denge ve koordinasyon sağlama, özdenetim ve dikkatlerinin geliştirilmesi noktasında çok önemli mesafeler kat ediyorlar. Diğer yandan odaklanma ve sosyal iletişimlerinin artırılmasını da hareket, spor yolu ile güçlendiriyoruz. Bu durum bilişsel farkındalığı ve öğrenmeyi de son derece hızlandırıyor.” ifadelerine yer verdi. 

“DAHA KOLAY SOSYALLEŞİYORLAR”

Hareket eğitimiyle birlikte özel gereksinimli çocuklarda özgüvenin arttığını kaydeden Çevik, “Verdiğimiz eğitimler çocukların günlük hayatını kolaylaştırır, problemlere daha kolay çözüm üretir, daha kolay sosyalleşir, daha kolay öğrenirler.  Ve en önemlisi de öğrendiklerini çok daha hızlı bir biçimde başka zamanlarda kullanabilir.” şeklinde konuştu.