Fahiş Zam

Rize’nin dünyaca ünlü turizm merkezi olan Ayder Yaylası’na giriş ücretlerine yapılan fahiş zam turistlerin ve tur otobüslerinin bölgeye gelmemesine neden oluyor. İki yıl önce 35 TL olan otobüs giriş ücreti bu yıl 95 TL’ye yükseltilirken, Çamlıhemşin Belediyesi tarafından toplanan bu paraların hizmet olarak Ayder’e yansıtılmaması bölge halkı tarafından büyük tepki topluyor.

Turizme Darbe

Ayder girişindeki kapıdan alınan yüksek giriş ücretleri nedeniyle tur firmalarının gelmek istemediğini belirten esnaf, “Çamlıhemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu’nun 30 Mart yerel seçim öncesi kapının kaldırılmasını ve giriş ücreti alınmamasını savunduğunu hatırlatarak, “Kapıyı kaldırıp ücretleri sıfırlamak yerine fahiş zam uygulayarak turistleri kaçırıyor” diye feryat ettiler.

Turistler Dışarıda Kaldı

Yüksek fiyatlar turistleri bölgeden kaçırırken Ayder’de ki girişlere yapılan zammın ardından gelen tur otobüsleri kapıdan geri dönüyor.

Geçen yıl yapılan yerel seçimler öncesi Ayder giriş kapısını kaldıracağını ve girişte araçlardan ücret almayacağını açıklayan Çamlıhemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu’nun, kapıyı kaldırıp ücretleri sıfırlamak şöyle dursun, giriş ücretlerine fahiş oranda zam yapması, Ayder esnafının tepkisini çekiyor.

Rize’nin dünyaca ünlü turizm beldesi olan Ayder Yaylası esnafı, bölgeye girişte belediye tarafından alınan giriş ücretlerine fahiş zam yapılmasından dolayı sıkıntılı günler yaşıyor. İki yıl önce 35 TL olan otobüs giriş ücreti bu yıl 95 TL’ye yükseltilirken, Çamlıhemşin Belediyesi tarafından toplanan bu paraların hizmet olarak Ayder’e yansıtılmadığı ve fahiş fiyat uygulaması nedeniyle de tur otobüslerinin bir kısmının Ayder’e gelmediği belirtildi. 2 yıl öncesine kadar Çamlıhemşin Belediyesi giriş ücretlerine yüzde 50 oranında indirim uygulamış ve otobüsler için giriş ücretini 35 TL’ye çekmişti. Geçen yıl yapılan yerel seçimlerden sonra işbaşına gelen yeni yönetim, 2015 yılı için giriş ücretlerine fahiş zam yaptı. İşsizlikten bunalan Ayder esnafı, giriş ücretlerinin de artırılmasıyla isyan bayrağını çekti.

Ayder girişindeki kapıdan alınan yüksek giriş ücretleri nedeniyle tur firmalarının gelmek istemediğini belirten esnaf, Çamlıhemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu’nun 30 Mart yerel seçim öncesi kapının kaldırılmasını ve giriş ücreti alınmamasını savunduğunu hatırlatarak, “Sayın Başkan seçildikten sonra söylediklerini unutmuş. Kapıyı tamamen kaldırma sözü veren Başkan, kapıyı kaldırıp ücretleri sıfırlamak yerine 35 lira olan otobüs giriş ücretini 95 lira’ya çıkardı.” diye konuştu.

Ayder girişinde otomobillerden 9 TL, minibüslerden 25 TL, Midibüslerden 55 TL ve otobüslerden 95 TL ücret alınıyor. Çamlıhemşin Belediyesi tarafından Ayder girişinden toplanan paralar ise Ayder için harcanmıyor, daha çok belediyenin rutin giderlerinin karşılanmasında kullanılıyor.