Trabzonlu gazeteci Yazar Aydın Gelleci'nin kaleme aldığı Cumhuriyet Muhtarı Musa Çavuş (Musa Kısakol) isimli kitabın imza töreni Zorlu Grand Otel'de gerçekleştirildi. Törene AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrakçüoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, Düzköy Belediye Başkanı Abidin Çelik, Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen, Gençlik Spor eski Genel Müdürü Mehmet Atalay, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Mustafa Akkaya, İbrahim Kul, Ortahisar Belediye Başkan Vekili Selahattin Çebi, TGC Başkanı Yusuf Turgut, TSYD Başkanı Murat Taşkın, 2014 seçimlerinde MHP'den Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Hüseyin Örs ile çok sayıda gazeteci ve davetli katıldı. 

İmza programının açılış konuşmasını yapan gazeteci Yazar Aydın Gelleci katılan tüm davetlilere teşekkür ederek, konuşmasında şu noktaların altını çizdi. ''Cumhuriyetin Muhtarı Musa Çavuş'' adlı eserinin yaklaşık 3 yıldır hazırlığını yürüttüğünü kaydeden Gelleci, bu tür eserleri hazırlamanın oldukça zor ollduğunu belirtti. Bu bağlamda eseri hazırlamada ve bilgi, fotoğraf ve belgelerle zengileştirmede emeği geçen çalışma arkadaşlarına tek tek teşekkürlerini sundu.



Gelleci'nin ardından söz alan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç de Gelleci'yi tebrik ederek ''Biz belediye olarak her yeri altın yollarla kaplasak bu eser kadar kıymetli olmaz diyerek şu ifadeleri kullandı: ''Biz şehre ve vatadanşımıza hizmet ediyoruz ama bu bizim vatandaşımızın bireysel yaşamını kolaylaştırmak için hizmet ediyoruz... Ama şu anda bu şehir adına düşünen, fikir üreten veya şehrin tarihi noktasında eser üreten, eser yazan arkadaşlarımız çok daha anlamlı daha fazla hizmet ediyorlar. Ben hep bu kaanaatteyim. O nedenle bu konuda çalışan, gayret gösteren bütün hemşerilerimize, çalışanlarımıza ve gazetecilerimize çok teşekkür ediyorum'' dedi.



Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da gazeteci yazar Gelleci'yi tebrik ederek sözlerine başladı. Gümrükçüoğlu, kitabın çok güzel bir dizayna sahip olduğunu belirterek, bu güzel örneği herkes bilgi edinerek kendi dağarcığına katmış olacaktır dedi. Konuşması içerisinde kitabın baş karakteri vatansever büyüğümüz Musa Çavuş'un yaşadığı dönem içerisinde yaptığı millet ve vatan sorumluluğuna dikkat çekerek, 15 Temmuz Darbe girişiminde yaşanan etkileyici bir anektodu da dinleyicilerle paylaştı. Bilindiği üzere, darbeci askerler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast düzenlemeye kalkışmıştı. Gümrükçüoğlu bu münferit olayı şu şekilde aktardı: ''Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı İstanbul'a taşıyan pilotlar olası tehlike ihtimali üzerine 'Sayın Cumhurbaşkanım sizi ve ailenizi İstanbul'a götüreceğiz, ama ölürsek de hep birlikte öleceğiz. Başka bir ülkeye inme ihtimalimiz de olabilir.'' deyince, Cumhurbaşkanı tıpkı bu kitaba konu olan kahraman muhtarımız Musa Çavuş gibi, başka bir ülkeye gitmeyi reddetmiş, ölürsem bu vatanda öleceğim diyerek İstanbul'a inmişti.'' Gümrükçüoğlu'nun paylaştığı anektod dinleyenlerden büyük beğeni aldı. 


Açılış programında konuşan bir diğer konuşmacı olan AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora'da böylesine güzel bir ortamda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek şöyle konuştu:

''Musa Çavuş gerçekten, bizim bölgemizin yöremizin en önemli şahsiyetlerinden birisiydi. Muhtar olarak o bölgeye nasıl hizmetler getirilmesi gerektiğini göstermiş ve bu manada yaşamı boyunca milletle iç içe olmuş, halkın sorunlarını yakından takip etmiş bir insandır. Yapmış olduğu hizmetlerin yanı sıra, devletin her kademesinde yaşamı boyunca asker olarak da önemli bir duruş sergilemiştir. Cumhurbaşkanımız muhtarlara çok önem veriyor. Tabii muhtarlar bulundukları yerler de devletin temsilcisidir, cumhurbaşkanımızın temsilcisidir. O dönemde de gerçekten kitaptan baktığımız kadarıyla, Musa Çavuş namıyla o bölgeye çok önemli hizmetler yapmıştır. Sözün özü şudur, eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Musa Çavuş bölgeye yaptığı hizmetlerle halen anılmaktadır... Gerçekten gelecek nesillere çok önemli bir durum ortaya koymuştur.''

Programın ardından Gelleci davetliler için kitaplarını imzalayıp hatıra fotoğrafı çektirdi.