Şoförlük mesleğine standart getirilmesi amacıyla uygulanmaya başlanan "Ticari Taşıt Sürücülerinin Davranış Modellerinin Geliştirilmesi" projesi kapsamında başlatılan Ayın Şoförü uygulamasında Şubat ayının ödülleri verilmeye başlandı. Akçaabat Trabzon Söğütlü Mersin Minibüsçüleri 1 Nolu Yolcu Taşıma Kooperatifi genel kuruluna katılan TESOB Başkanı Metin Kara ve Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Turan Altuntaş, Şubat ayının şoförü seçilen Süleyman Köroğlu'na plaketini ve hediye altınını takdim etti. Ayrıca projeye katkılarından dolayı kooperatif başkanı Abdullah Sevim'e de teşekkür plaketi verildi. Toplantıda Akçaabat Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya ile bazı oda başkanları da bulundu.

TESOB Başkanı Metin Kara, burada yaptığı konuşmada, "Şoför olmak başka esnaf olmak başka bir şeydir. Turizm sezonu yaklaşıyor. Daha önce bu alanda şoför arkadaşlarımıza eğitimler verdik ve sertifikalarını aldılar. Bu bağlamda eğitime katılanlar veya diğer tüm şoför arkadaşlarımızın turizme birebir katkı sağlayacağından ve turistlerde olumlu izlenimler bırakacaklarından eminiz. Bu yüzdendir ki şoförlüğü davranış modelliğiyle esnaflığa çevirebilen arkadaşlarımız bizim için değerlidir ve şehre katkı sağlayıcıdır. Tabii ki bu güzel davranışlar tarafımızdan ödülsüz kalmayacaktır. Her ay bir bölgemizden ayın şoförü uygulamasını başlattık ve bu kapsamda çevresi tarafından önerilen ve müşteriler tarafından memnun olunan şoför arkadaşlarımıza bazı hediyeler veriyoruz. Ayrıca aracına 'Ayın Şoförü' etiketi yapıştırarak onurlandırıyoruz. Proje kapsamında eğitimlerimiz ve Ayın Şoförü uygulamamız devam edecektir" dedi.

Toplantının sonunda kooperatif başkanı Abdullah Sevim, TESOB Başkanı Metin Kara'ya günün anısına plaket takdim etti. Daha sonra Süleyman Köroğlu'nun aracına Ayın Şoförü çıkartmaları yapıştırıldı.