İLK TÖREN ÇAYKARA'DA YAPILDI

Proje kapsamında düzenlenen eğitimlere katılan ve Ticari Taşıt Sürücü Kartı alan isimler arasından Ocak ayının şoförü seçilen Fazlı Gündoğan'a ödülünün verilmesi için Çaykara Kaymakamlığı'nda tören düzenlendi. Törene Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, TESOB Başkanı Metin Kara, Çaykara Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Şükrü Aydın, TESOB Genel Sekreteri Ömer Kayıkçıoğlu ile diğer ilgililer katıldı. Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı ve Belediye Başkanı Hanefi Tok, Ayın Şoförü seçilen Çaykara Tur'dan Fazlı Gündoğan'a, plaketini ve hediye altınını verdi. Daha sonra Fazlı Gündoğan'ın kullandığı midibüsün camlarına Ayın Şoförü çıkartmaları yapıştırıldı.

Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı ve Belediye Başkanı Hanefi Tok, TESOB'un projelerinden duydukları memnuniyeti dile getirirken, çalışmalara her zaman destek olacaklarını vurguladı.

ORTAHİSAR'DA AYIN ŞOFÖRÜ TIP FAKÜLTESİ DURAĞI'NDAN

Ortahisar ilçesinde Ayın Şoförü seçilen Ali Pervane'ye ödülünün verilmesi için de Tıp Fakültesi dolmuş durağında bir tören düzenlendi. TESOB Başkanı Metin Kara, Ali Pervane'ye plaketinin ve hediye altınını takdim etti. Kara ayrıca Tıp Fakültesi Dolmuş Durağı Başkanı Kadir Şahin'e de projeye verdikleri destek nedeniyle teşekkür plaketi sundu. Daha sonra Ali Pervane'nin aracına da Ayın Şoförü çıkartmaları yapıştırıldı.

UYGULAMA DEVAM EDECEK

TESOB Başkanı Kara, eğitim programına katılan şoförler arasından her ay Ayın Şoförü seçeceklerini belirterek, "Plaket ve altın hediye edeceğiz. Merkez ve ilçelerde Ayın Şoförü seçimi çalışmalarımız sürecek. Ayın şoförünün seçildiği durak başkanı veya servis şirketi yetkilisine de plaket verilecek. Bu uygulamayla şoför arkadaşlarımızın daha da dikkatli davranmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Ayın Şoförü'nü seçerken müşteriye karşı davranışları, çalışma arkadaşlarına karşı tutumları da değerlendirilecek" diye konuştu.

5 BİN KİŞİ KATILDI

Mart 2016'da başlatılan Ticari Taşıt Sürücülerinin Davranış Modellerinin Geliştirilmesi eğitimine bugüne kadar 5 bin şoför esnafının katıldığını vurgulayan TESOB Başkanı Metin Kara, şunları söyledi:

"Bu projeyle birlikte şoförlük mesleğine bir standart getirilmesi, sürücülerimizin mevcut bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi, sürücülerimizin daha kaliteli, yolcu memnuniyeti odaklı ve güvenli bir şekilde hizmet vermesi, kayıt dışı istihdamın engellenerek, şoför esnafımızla ilgili olarak güncel bir veri tabanı oluşturulmasını amaçladık. Eğitimlerimiz devam ediyor. Yaklaşık 5 bin şoför esnafımız daha önümüzdeki süre içinde eğitimlerini tamamlayacak. Eğitim sonucunda Ticari Taşıt Sürücü Kartı alacak olan şoförlerimiz, her yıl bu kartı yeniden onaylattıracak. 5 yılda bir de eğitim programı tekrarlanacak."

DENETİMLER BAŞLIYOR

Başkan Kara, projenin en önemli ayağı olarak gördükleri 4'lü protokolün de geçtiğimiz günlerde imzalandığını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Trabzon Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı adına Valilik protokolü imzaladı. Ayrıca Trabzon Büyükşehir Belediyesi, TTSO ve projenin yürütücüsü olarak TESOB da dörtlü protokole imza attı. Önümüzdeki günlerde denetimler de başlayacak. TESOB, Emniyet ve Jandarma ekipleri, Ticari Taşıt Sürücüsü Tanıtma Kartı denetimlerini yapacak. Bu kartı taşımayanlar dolmuş, servis aracı ve taksi gibi ticari taşıtları kullanamayacak. Kullananlar ve o aracın sahibi hakkında yasal işlem başlatılacak. Servis şoförleri belediyeden güzergah belgesini bu kart olmadan alamayacak. Bu nedenle tüm şoför esnafımızı ileride zorluk yaşamamaları için bir an önce eğitim programına katılmaya ve tanıtma kartlarını almaya çağırıyorum."