Trabzon’un üçüncü büyük ilçesi olan Araklı’nın metropol bir ilçe konumuna geldiğini belirten usta siyasetçi, toplamda 48,489 kişilik nüfusa sahip ilçenin giderek büyüdüğünü ve Trabzon’un yüz akı olduğunu söyledi. İlçenin yüz ölçümünün 374 km2 (144,4 mi2) civarında olmakla beraber rakımı 5 m (16 ft) olduğunu hatırlatan Aykan, turizm konusuna burada da vurgu yaptı.

Koltuğunun altında dosyaları eksik etmeyen tecrübeli siyasetçi, biriken sorunlara anında çözüm aramasıyla ün yapmasının kamuoyu tarafından da biliniyor olması, esnaf-vatandaş ve kurumların usta siyasetçiyi gördükleri yerde sorunlarını paylaşmasına sebebiyet veriyor.

Aykan, burada da esnafın derdine kulak verip, çözüm aradı.

 Araklı gerçekten önemli bir ilçe olduğunu kaydeden usta siyasetçi, sebebini de şu sözlerle açıkladı: “Çünkü Araklı ovası Karadeniz’deki 2 ovadan biridir. İlçenin en büyük akarsuyu olan ve ilçeyi Bayburt’a bağlayan, geniş su toplama havzası sayesinde bol su taşıyan ve ilçenin verimli ovasının sebebi olan Karadere, bölgenin en büyük zenginliğidir. Turizm konusunda pazarcık ve mahura suları da bilinmektedir. Etrafı çamlarla kaplı Pazarcık bölgesi, Turizm Bakanlığı tarafından da turistik yer ilan edilmiştir. Mahura (şifalı acı su) suyu böbrek taşlarına ve daha birçok rahatsızlığa da iyi geldiği bilinmektedir. Araklı’nın bu nimetleri turizm açısından oldukça önemlidir. Tabi, Bu kadarıyla da sınırlı kalmayıp, daha da geliştirilmesi gerekiyor. İlçemizi ileriye seviyelere taşıyacağız, çünkü bölge Trabzon’daki turizm akımına öncülük yapacak alt yapıya sahip. Ayrıca ilçemizde eğitim ve eğitimli insan sayısı da oldukça fazla. Biri anaokulu olmak üzere, 13 ilkokul, 17 Ortaokul, 7 Lise, toplamda 31 eğitim kurumunu içinde barındıran ilçemizin öğrenime verdiği önemde gayet net ortada. Bu durum bizleri onurlandırıyor. Böylesi güçlü bir ekibe sahip ilçemiz ile turizmde de istediğimiz adımları atmamız daha kolay olacaktır” dedi.