AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Ayşe Sula Köseoğlu, Başbakan Binali Yıldırım’la birlikte Van ve Hakkari’ye aynı uçakla gitti. Uçakta Trabzon’un projeleriyle ilgili Başbakan Yıldırım’la detaylı bir görüşme yapan Köseoğlu, Güney Çevre Yolu’yla ilgili gelişmeleri anlattı. Rize, Giresun ve Gümüşhane’nin Güney Çevre Yolunu yaptığını hatırlatan Köseoğlu, Trabzon Güney Çevre Yolu’nun sonradan kamulaştırma sorununa takılmaması için Of ve Beşikdüzü arasında güncellenerek plana işlenmesini talep etti.
Partisinin seçim çalışmalarına hız kesmeden destek veren, ABD’den döndükten sonra Trabzon’a seçim kampanyası çalışmalarına katılan Köseoğlu, önceki gün de İl Koordinatörü olarak görev yaptığı Van ve Hakkari’ye miting için giden Başbakan Binali Yıldırım’a eşlik etti. Başbakan Yıldırım’la yaklaşık 3 saat aynı uçakta ve helikopterde yolculuk yapan Köseoğlu, Trabzon’daki projelerle ilgili de notlar iletti.
Trabzon’un mega projelerinden biri olan Güney Çevre Yoluyla ilgili gelişmeleri Başbakan Yıldırım’la paylaşan Köseoğlu, Ordu, Rize, Giresun ve Gümüşhane’nin Güney Çevre Yollarının yapımının devam ettiğini, Trabzon Güney Çevre Yolunun da bir an önce yapımına başlanarak bu yollara entegre edilmesi gerektiğinin altını çizdi.
Köseoğlu’nun, Trabzon Güney Çevre Yolunun mevcut halinin revize edilerek Of- Beşikdüzü ilçeleri arasında olacak şekilde imar planına işlenmesi gerektiğini belirterek, “Kamulaştırma maliyetleri ciddi manada artıyor ve sorun oluyor. Güney Çevre Yolunu, Beşikdüzü- Of arasında olacak şekilde revize edilerek imar planına işlersek projeye başlayacağımız zaman karşımıza çıkacak kamulaştırma sorununun da büyük ölçüde önüne geçmiş oluruz. Bu konuda desteğinizi bekliyoruz.” dediği öğrenildi.
Her fırsatta Trabzon’un sorunlarını ilgili mercilere ileten ve “Trabzon’a sözümüz var. Ne söz verdiysek yerine getirmek için gece gündüz çalışacağız.” diyen Köseoğlu, diğer projelerle ilgili de çeşitli notlar ilettiği kaydedildi.
Başbakan Yıldırım’ın da Karayolları Genel Müdürünü arayarak Güney Çevre Yoluyla ilgili gerekli talimatları verdiği öğrenildi.