Ayvazoğlu Türkiye Cumhuriyeti tarihine kara bir leke olarak düşen 12 Eylül askeri darbesinin üzerinden 39 yıl geçtiğini hatırlatarak, “Rakipsiz bir Amerikancılık hayali ile fişlemelerin, işkencelerin, faili meçhul cinayetlerin, idamların, gözaltı ve yargılamaların, maşaların paşa olma marifetiyle meşrulaştırıldığı 12 Eylül üzerinden 39 yıl geçti. Batı objektifine verilen bu çirkin poz ile bir sağdan bir soldan asarak adaletini tesis eden Evren Paşa ve yaverleri şimdi evrenin başka bir yerinde gerçek adaletle baş başa” dedi.

GİZLİ SEVİCİLERİ YOK DEĞİL

12 Eylül darbesini gizlice destekleyenlerin olduğunu ve yeni bir darbe için 40 yıl boyunca çalıştıklarına vurgu yapan Ayvazoğlu şunları söyledi:

“Gizli sevicileri yok değil o Eylül sabahının. Aslını yaşatma amacına matuf ikinci el darbecilerin paralel motiflerle 40 yılda ördükleri hırkayı 15 Temmuz gecesi tel tel söken 251 evladı daha var bu milletin minnettarı olduğumuz. Sokağa çıkma yasağından, 'Milletimi sokağa davet ediyorum' çağrısı arasında kaybettiğimiz onca sene bir tarafta dursun, kılıktan kılığa giren ve şimdi başlarına yıkılan Kandil üzerinden ve üstelik 12 Eylül için türlü çeşit kınama mesajı da yayınlayanlarca şakşaklanan duyarlılık pozlarına kaç 'like' ın layık görüldüğünü izlemek zorunda kalmamalıydık evet.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, yaşanan darbenin muadillerinin etkilerini, tarih yazarak verdiği mücadele ile en aza indirgediğini dile getiren Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, “Yine de; bilsinler ki geri dönmeyeceğiz. Bilsinler ki boyun eğmeyeceğiz.

Cumhurbaşkanımızın önderliğindeki aziz milletimizin desteği ile, bütün şuursuz girişimlerin üstesinden gelebildiğimizi ,öz medeniyetimizle tam anlamıyla buluşmanın önündeki engelleri tek tek yıktığımızı bir gecede gösterdiysek, yeniden bir diriliş hikayesi karşısında bile başka bayrakların ve hatta paçavraların renklerine bandırılanlara vereceğimiz cevap, aslı ile müsemma olacaktır şüphesiz. Bütün darbelerin canı cehenneme” ifadelerini kullandı.