Ak Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu'ndan, Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıldönümü mesajı.

'Trabzon Türkiye’dir ve Türkiye de Trabzon' diyen Ayvazoğlu şunları söyledi: "1.Dünya Savaşı’nın en ağır darbelerine maruz kalıp yaşadığı türlü acı, çile ve kayıpların ardından düşman işgalinden Kurtulan Trabzon’umuzun kurtuluşunun 103. yıldönümünde görüşlerimi ifade etmek üzere şahsım adına söz almış bulunmaktayım!
Gazi Meclisimizi Saygıyla Selamlıyorum!

Sözlerime başlamadan önce dün gece Trabzon Çarşıbaşı ilçemiz Fener mahallesinde  meydana gelen yangında vefat haberlerini üzüntü ile öğrendiğim merhum Emin Yılmaz amcamıza ve kıymetli eşi Havva Yılmaz teyzemize Rabbimden rahmet ,ailesine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı dilemek isterim . 

Değerli Milletvekilleri , 

2 yıla yaklaşan esaretin karşısında verdiği Kurtuluş Mücadelesini 24 Şubat 1918’de zaferle taçlandıran; tarih, sanat, kültür, medeniyet, eğitim ve spor şehri Trabzon’a ve vatanın bölünmez bütünlüğünü tüm değerlerin üzerinde tutarak mücadeleci ve kararlı kimliğini, teslimiyeti reddediş ve  temsiliyeti seçişle taçlandıran kıymetli hemşehrilerime gönül selamımı iletiyorum. 

Ulusal egemenliğimize olan sıdkı, öğretilmiş kelamın hakkı adına, yeşil dokusu ve mavi kokusuna meftun nazlı hilali gökyüzünde sonsuza kadar dalgalansın diye 

Mudafai Hukuk Cemiyetinin ilk kurulduğu şehirdir Trabzon. 

Kurtuluş mücadelesinin en şanlı zaferlerine imza atan doğudur,karadenizdir, kuzeydir…

Gazi Mustafa Kemal'in, ‘Samsun’a ayak bastığım zaman bana kalp gücü veren vatandaşlarımın ilk sırasında Trabzonluların bulunduğunu asla unutmayacağım deyişi, 

Bir medeniyet tasavvurunun atlasındaki Trabzonluları; geceye yenilmeyen bir liderin derinlik ve aydınlık eşiğinde buluşturup, damgasıyla, mührüyle, Dünya Lideri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında dimdik bekleyişidir.

Fatih fetheder, Yavuz Valilik yapar ve Kanuni doğarsa bir şehirde o şehrin evlatları da Erdoğar, Albayrağı düşürmez ve her daim Soylu kalır. 

Dün, Çanakkale’de düşman donanmasının Marmara’ya girmesine müsaade etmeyen mayınları, harbin binbir güçlüğü altında yurda getirmeyi başaran Beşikdüzü'lü Ali Şükrü Bey, bugün düşmanı inlerinden çıkarmayan İHA’ların, SİHA’ların Sürmene'li mucidi Selçuk Bayraktar olur. 

Dün Trabzon’lu Albay Hamdi Bey ve  tek başına işgal kuvvetlerini durduran Hüsnü Çavuş, bugün ayağındaki kara lastikle 14.yaşına  çok daha büyük Eren Bülbül. 

Ahi Evran Dede’nin, Hacı Hakkı Baba’nın, Haçkalı Baba’nın memleketi. 

Trabzonlu olmadığı halde Trabzonlu anılan Şamil Ekinci’nin, Bedri Rahmi'nin, ‘Allah Bu Toprağı Her Zaman Korusun’ diye dua ederek bir dönem yaşadığı Trabzon’dan ayrılan Portekizli Futbolcu Paraera’nın eşinin memleket tasviri. 

Ezan vakti bereketine kepenk açan Kemeraltı'ndan kardeş şehir Maraş' dan adını alan caddeye, görünen kısmı az ama bilinen kısmı güzel hikayelerle dolu renkli camekanların Uzun sokağına ve oradan 15 Temmuz'da destan yazılan Meydan Parkı'nın gücüdür. 

En çok da futboldur Trabzon. Her anlamda ve her alanda inandıkları değerler için Dozer Cemil, Şenol, Kadir, Necati, Turgay gibi müdafaanın; Ünal, Hami, Fatih Tekke gibi taarruzun sembolü oluverir.

Köprübaşının evlatları Adnan Kahveci'nin kıvrak zekası, Recep Yazıcıoğlu’nun devlet vefası gibidir.

Akçaabat , Araklı,  , Çaykara, Düzköy, Çarşıbaşı, Vakfıkebir, Maçka ,Tonya ,Beşikdüzü, Şalpazarı ,Yomra ,Of, Dernekpazarı ,Arsin , Ortahisar, Sürmene , Köprübaşı ,  Hayrat işte benim birbirinden kıymetli , her biri farklı coğrafi ve kültürel özelliklere sahip   18 ilçem.
Sultan Fatih’in 1461 yılında Trabzon’u fethinin ardından camiye dönüştürülen iki büyük dini mabet olan Ayasofyası  ve   Sümela Manastırı ‘na ev sahipliği yapan 
Boztepesi  , Uzungölü ve  Kayabaşı  gibi  doğal destinasyon alanlarını aslına uygun muhafaza eden ve gelecek nesillere aktarmayı başaran , doğusundan batısına kuzeyinden güneyine eşsiz doğası ,  paylaşılan bir bağ ve bir topluluğa ait olma anlamına gelen  kültürel mirasları ile kıymet bilen şehirdir  Trabzon. 

Dolayısıyla. 

Trabzon Türkiye’dir ve Türkiye de Trabzon.

Damına, tarabasına,
Ağasına, marabasına,
Kara gaşlısına, gözü yaşlısına,
Erine, yiğitine, kocamışına,
Sakalı tel tel,
Saçı yeni bitmişine,
Yedisinden yetmişine
Yürek dolusu selam! olsun tüm hemşehrilerime .

Kurtuluş günlerinin yüzyıllar sonra da kutlanacağına olan inancım tam , 
Kurtuluş günümüz mübarek olsun , bu ezanlar ki şehadetleri dinin temeli ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli dizelerini yazdıran tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum . 

Hepinizi saygılarımla selamlıyorum."