Türkiye'de alternatif turizm denince ilk akla gelen bölge Doğu Karadeniz'de her geçen yıl turist sayısı artıyor. Son yıllarda turizm için bu bölgeyi seçen Araplardan sonra Azerbaycanlı ve Gürcistanlı turistler de tercihlerini Doğu Karadeniz'in eşsiz güzelliklerini görmek için kullanıyor.

Bir dönem Doğu Karadeniz Bölgesi'ni en çok İsrailli turistler ziyaret ederken, bugün İsrailli turiste ender rastlanıyor. Ancak Arap, İranlı, Gürcü ve Azeri turistlerin sayısında patlama yaşanıyor. Özellikle Rize'nin İkizdere İlçesi'ni ziyaret eden Gürcü ve Azeri turistlerin sayısında gözle görülür bir artış mevcut.

İkizdere RİDOS Thermal ve Spa Otel sahibi Kasım Ekşi, bölgede bu yıl Arap turist patlaması yaşadıklarını söyledi. Son zamanlarda azalma gösteren Arapların yerini komşu ülkelerden gelenlerin aldığını ifade eden Ekşi, "Artık Gürcü ve Azeri turistler tatillerini Avrupa ülkelerinde geçirmektense kendilerine daha yakın olan bölgemizi tercih ediyor. Her gelen Azeri ve Gürcü turist ülkelerine döndüklerinde bölgemizde gözlemledikleri doğal güzellikleri, alternatif turizm imkanlarını çevrelerine aktararak yeni turistlerin gelmesini sağlıyorlar. Bizim görüştüğümüz Azeri ve Gürcü müşterilerimiz bölgemizin güzelliklerinden ve bölgede gördükleri hizmetten memnun olduklarını dile getiriyorlar. Bizde bu turistlerimizden son denece memnunuz." dedi.

Tatillerini Rize'nin İkizdere İlçesi'nde geçiren bir Gürcü aile ise yaptığı açıklamada, bölgeye ilk kez geldiklerini ve bölgenin sahip olduğu doğal güzelliklerden son derece etkilendiklerini belirtti.