İstanbul'da iptal edilen seçimler hakkında açıklamalarda bulunan Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli; " Milli iradenin adaletli bir şekilde tecelli etmesi için mücadelemizi kararlılıkla devam ettireceğiz, bunun için İstanbulda toplanacağız" dedi. 

İşte Azmi kuvvetli'nin açıklamaları; 

31 Mart yerel seçimleri sonrasında İstanbul seçimlerinde tecelli eden halk iradesi hiçbir hukuki gerekçesi göstermeden verilen talimatlarla YSK eliyle ortadan kaldırıldığına hep birlikte şahit olduk.
Bu Türk demokrasisine yapılmış bir darbedir.

"Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesine bağlı olan İYİ Parti,23 Hazırında yenilenecek olan İstanbul Büyük Şehir Belediye seçimlerinde tarihi bir sorumluluk üstleneceğimizi ifade etmek istiyorum.

Bu sorumluluğun bilincinden hareketle İYİ Parti olarak Milli iradenin adaletli bir şekilde tecelli etmesi için mücadelemizi kararlılıkla devam ettireceğiz.

Bu anlamda katkı vermek için  demokrasi ve hukuk devletinin varlığından beslenen partimizin,23 Haziran günü yapılacak İstanbul Büyük Şehir Belediye başkanlığı seçimi bir seçimden öte anlamlar taşıdığının idraki ile MİLLET İTTİFAKİ İstanbul Büyük şehir belediye Başkanıve hemşerimiz olan Sn. Ekrem İmamoğlu’na tam destek olmak için Genel Başkanımız Sn. Meral Aşener'in talimatları ile 23 Mayıs günü 81 ilin il başkanları olarak İstanbul’da olacağız.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.