Keş köyü sakinleri, derede suyun yüksek olduğu zamanlarda çocuklarını sırtlarında karşıya geçirerek yola çıkarıyorlar. Köyün yaşlılarından 65 yaşındaki Ümmühan Kaya, "Hayvanlarımızı otlatmak için bahçemize geçemiyoruz. Dereden yüzerek geçiyoruz. Çocuklarımız okula gidemiyor, biz bir köprü istiyoruz. Burada su yüksek olduğu zaman sele kapılan oluyor, bağırınca koşup geliyoruz ve kurtarıyoruz. Devletimizden bir destek ve yardım bekliyoruz. Maddi durumumuz olsa biz bu köprüyü yapar bu çileyi çekmeyiz.
Hayvanlarımız suya kapıldığında ben bile mecburen suya girmek zorunda kalıyorum" dedi.
Köy sakinlerinden Ali Küçük (42) ise biri açıktan okuyan 4 öğrenci çocuğu olduğunu ifade ederek, "Sadece bu köprü olmamasının yüzünden büyük kızımı okutamadım. Okuldan devamlı devamsızlık bildirisi geliyor. Biz buradan araba geçirmek için köprü istemiyoruz, sadece yayaların geçebileceği bir köprü olsun yeter. Hastamız olduğu zaman ormanları dolaşarak yola çıkıyoruz" diye konuştu.
Çektikleri çilenin bitmesi için Ünye Kaymakamlığı'na ve DSİ'ye müracaat ettiğini belirten Ali Küçük, "DSİ'den dilekçem geri geldi. 'Ele alınacak' dediler, aradan 2 sene geçti. 30 yıldan beri ben bu sıkıntıyı çekiyorum" şeklinde konuştu.
Geçirdiği trafik kazası nedeniyle yüzde 50 felç raporu olduğunu söyleyen Hayrettin Bayraktar isimli vatandaş ise, "Ben bu sudan geçmek isterken düştüm, ondan sonra akıllandım, daha geçmiyorum. Ben suya düşünce boğulmaktan komşu köyün muhtarı kurtardı" dedi.