31 Mart’ta seçilen CHP, İYİ Parti ve Bağımsız 85 belediye başkanının AK Parti’ye geçmesi için harekete geçildi. AK Parti’ye geçişi muhtemel iller arasında Trabzon, Erzurum, Diyarbakır, Kayseri, Osmaniye, Yozgat, Elazığ, Yalova ve Ağrı’dan ilçe belediyeleri bulunuyor. 
Trabzon’da da bu bağlamda görüşmelerin gerçekleştiği öğrenilirken bağımsız Hayrat Belediye Başkanı Mehmet Nuhaoğlu’nun yeniden AK Parti’ye dönmesi gündemde. 

NUHOĞLU, DOĞRULADI
Nuhoğlu, ilçe belediye başkanlarının AK Parti’ye geçişi ile ilgili konuşurken, “Evet teklif var. Görüşüyorum. değerlendiriyorum” ifadelerini kulandı. 
Hayrat’ta 3 dönem kuralına takıldığından dolayı AK Parti’nin 31 Mart’ta aday göstermediği Başkan Nuhaoğlu, partisinden istifa ederek bağımsız olarak seçime girip yüzde 52,43’lük oy oranı ile yeniden başkanlık koltuğuna oturmaya hak kazanmıştı. 

MUSTAFA BIYIK KATILACAK MI?
Konu geçtiğimiz hafta sonu Ankara’da gerçekleştirilen İYİ Parti Yerel Yönetimler Çalıştayında da gündem olup tartışılırken Trabzon’da Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık ile ilgili bir transferin söz konusu olmadığı öğrenildi. AK Parti’ye katılım sağlayacak isimlerin rozetlerinin 14 Ocak’ta ki grup toplantısında takılması bekleniyor. (Sonnokta)