Bahar Ayvazoğlu yazılı olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

''İktidar milletvekilleri olarak günler öncesinden fındıkla ilgili yapmış olduğumuz çalışmalarla üreticinin ve piyasanın talep ve beklentilerini en iyi şekilde yansıtabilmek adına gerek bölge Milletvekillerimizle yaptığımız toplantılar, gerek Tarım ve Orman Bakanımız Sn. Bekir Pakdemirli'nin şehrimize özel bir zaman ayırarak konuyu bizimle istişare etmesi ve gerekse sonrasında yine bölge milletvekilleri ile yalnızca fındık konusunu masaya yatırması ile olgunlaşan sürenin neticesinde Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan son noktayı koydu ve fındık fiyatı açıklanmış oldu.

50 randıman Giresun kaliteli kabuklu fındık için taban fiyatın 17 lira, levant kaliteli kabuklu fındık için fiyatın 16,5 lira olarak açıklanması ve üstelik bu açıklamanın hasat zamanının çok öncesinde yapılarak özellikle küçük üreticinin  önünü görmesinin sağlanması ziyadesi ile önemli bir adımdır.

Cumhuriyet tarihinin en yüksek rekoltesinin beklendiği bu yıl, üreticinin lehine belirlenen fiyat ve zaman parametresinin piyasadaki yansımasının bölge ekonomisi için artı bir değer olarak karşımıza çıkacağı aşikardır. 

Serbest piyasada iç ve dış ticaret hacmini de göz önüne aldığımızda daha yüksek bir fiyata da erişmesinin mümkün olduğu bu müjde için, elini taşın altına koyarak bölge çalışma gurubunu oluşturan tüm milletvekillerimize, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli'ye ve elbette konu ile ilgili fikrimizi alarak kısa bir sürede değerlendirmesini yaparak Karadeniz insanının yine yanında olan saygıdeğer Cumhurbaşkanımıza minnetle...''