Konunun Trabzon basınında da genişçe yer bulması sonrası, sektör temsilcilerini dinleyen Ayvazoğlu, “Kanun görüşülürken Grup Başkan Vekilimize kanunda bir takım sakıncalar olduğunu ve eleştiri yapılan bazı noktaları bulunduğunu ifade ederek, bunları değiştirmemizin sektör adına önemine vurgu yaptım. Ve bu konunun takipçisi olarak çalışmalarımızı sürdürdük. Bir gün sonra elektronik olarak yapılacak oylama öncesinde gerekli değişiklikler yapıldı ve turizmcilerimizin de istediği oldu” dedi. 

Ayvazoğlu konuyla ilgili olarak şunları söyledi: 

KARADENİZ TEK BAŞINA 1 ÜYE İLE TEMSİL EDİLMESİ HAYATİ
Ayvazoğlu, “Özellikle ajansın karar organı olan yönetim kurulunda Bölgemizin 1 üye ile temsil edilmesi için gerekli temasları bizzat gerçekleştirdik. Zira Karadeniz ve İç Anadolu Bölgeleri’nin 1 üye ile temsil edilmesi öngörülmüş iken teklif yasalaşmadan yaptığımız girişimler neticesinde Bölgemizin tek başına 1 üye ile temsil edilmesini sağlamış olduk. Çünkü başından beri savunduğumuz şey Karadeniz tek başına bir destinasyondur ve 1 üye ile temsil edilmesi hayatidir. 

Ayrıca yine kanun teklifinde yer alan, ajansın kuruluş amaçlarının gerçekleştirilmesi ve faaliyetlerinin finansmanında kullanılmak üzere turizm payları belirlenirken bakanlıktan belgeli konaklama, yeme içme, deniz turizmi ve eğlence tesislerinden yüzde 1 yerine binde 7.5, seyahat acentelerinden, hava yolu işletmelerinde binde 1 yerine on binde 7.5 olmak üzere düzeltilmesine katkı sağladık. Kısaca yasa uygulamaya geçtikten sonra ajansın faaliyetleri içerisinde olacak ve bakanlıklar a çıkartılan yönetmeliklerce düzenlenecek ve sektörün tüm önerilerinin dikkate alınıp düzenleneceği bir anlayış hayata geçmiş olacaktır” dedi. 

TURİSTLERİN YÜZDE 40’I KÖRFEZ GERİSİ AVRUPALI…
AK Parti döneminde turizme ayrılan tanıtım bütçesi ile Karadeniz’in önemli bir turizm merkezi olduğunu kaydeden Ayvazoğlu, “AK Parti döneminde yapılan çalışmalarla turizme ayrılan tanıtım bütçesi ile birlikte bölgemiz önemli bir turizm merkezi oldu. Bölgemiz bu anlamda hem iç hem dış turizmde farklı bir noktaya taşınmıştır. Altyapı çalışmalarımızın, otelcilik anlayışımızın, havayolu şirket sayısının artmasının, özellikle havayolu ulaşımı konusunda yeni havalimanlarının yapılmasının da büyük etkisi olmuştur. Bütün bu çalışmalar sonrası turizm bölgemizde büyük bir ivme kazanmıştır. Ve bölgemize gelecek turist sayısı konusundaki beklentiler artık milyonların üzerinde ifade edilmektedir. Son dönemlerde söylenenin aksine de bölgemize gelen turist sayısında artış yaşanmıştır. Bölgemize özellikle sadece Arap turisti geldiği söylenmesine karşın gelen turistlerin yüzde 40’ı Körfez ülkeleri dışından yani Avrupa’dan gelen turistler teşkil etmekte” ifadelerini kullandı. 

TURİST SAYISI YÜZDE 20 ARTTI
Ayvazoğlu, açıklamısını şu şekilde noktaladı:  “AK Parti iktidarı döneminde her alanda yaşanmış olan gelişmişlik turizm alanında da kendini fazlasıyla göstermiştir. Trabzon'da 2002 yılından günümüze kadar gelen yabancı turist sayısında 20 kat artış yaşanmıştır. Bunun temel nedeni hem turizm alt yapısına yapılan ciddi yatırımlardır”