61SAAT HABER SERVİSİ-Berkay Güntekin-Son günlerde sosyal medya üzerinden, Trabzon Bahçecik Cezaevi’nde kalan mahkumların yakınları tarafından ortaya atılan cezaevinde 14 kişilik koğuşta 36 kişi kaldığı, yatacak yer bulamayanların 2’şer saat ara ile uyudukları, sıcak su verilmediği için saçta ve vücutta bitlenmelerin olduğu iddiaları üzerine 61Saat’e konuşan Trabzon İli ve İlçeleri Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri İzleme Kurulu Başkanı Tayfun Sezeroğlu cezaevinde sıcak su ve kaloriferin yandığını ancak koğuşların kalabalıklığının doğru olduğunu belirtti.

Cezaevi ile iddialar üzerine görüştüğünü belirten Sezeroğlu “Cezaevinde sıcak su akıyor. Daha önce kalorifer sorunu vardı ama o çözüldü, kaloriferlerde yanıyor. Ancak Türkiye’ninde genel sorunu olan koğuşlar kalabalık.” dedi.

Sezeroğlu “Sıcak su veriliyor ama zaman kısıtlı olduğu için mahkumların kısıtlı zamanda düzgün yıkanması zor.  Mart 2018’de Beşikdüzü’ne geçecek cezaevimiz orada daha iyi şartların olacağına eminim.” ifadelerini kullandı.