Bahçeli geçtiğimiz gün partinin en yetkili organı Merkez Yürütme Kurulu’nu toplarken burada eski Trabzon Milletvekili Koray Aydın başta olmak üzere genel başkan adaylığı ile ilgili ismi geçenlerle ilgili bazı ifadelerde bulundu.

KORAY AYDIN ADAYLIĞI SÜRDÜRMEDİ
Bahçeli, adaylığını ilân eden Selim Kaptanoğlu’na ve adaylıkta ismi geçen Sinan Oğan’la ilgili olumsuz yorumlarda bulunurken, Koray Aydın’la ilgili de şu yorumu yaptı: “Bildiğiniz gibi Koray Aydın Bey de 2012’de aday oldu. Ama kaybettikten sonra bunu sürdürmedi. Kendisine görev verdik, o da layıkıyla yaptı.” Bahçeli’nin bu toplantıda Meral Akşener’le ilgili de herhangi bir yorum yapmadığı ileri sürüldü. Bahçeli dün partisin grup toplantısında ise MHP’nin 1 Kasım’da başarısız olmadığını savundu. Bahçeli, “1 Kasım'da aldığımız neticenin bir başarı olduğu iddiasında değilim ancak mağlup da olmadığımıza yürekten inanıyorum” dedi.

245 İMZA YOLU AÇIYOR 
Tabandaki yoğun arzunun imza toplanmasını daha kolay hale getirmesiyle olağanüstü kongrenin toplanmasına kesin gözüyle bakılıyor. Olağanüstü kongrede yapılacak tüzük değişikliğiyle seçimli kongre yolunun açılması plânlanıyor. MHP’nin bin 100’ü seçilmiş toplam bin 220 kadar kurultay delegesi bulunuyor. Parti tüzüğüne göre olağanüstü kurultay için 245 delegenin imza vermesi yeterli olacak.