Giresun’un Güce ilçesinde önceki gün iftar saatinde taciz ateşi sonrası başlayan takip sonucu bugün terör örgütü üyeleri ile yeniden sıcak temas sağlandı. Yaşanan sıcak temasta 2 terörist etkisiz hale getirildi. 

Alınan bilgiye göre, Güce ilçesine bağlı Şabankale Şehitliği mevkiinde sağlanan sıcak temas sonrası 2 PKK’lı etkisiz hale getirildi. Bölgede muhtemel terör örgütü üyelerinin bulunmasına yönelik operasyonların sürdüğü öğrenilirken, silah sesleri ilçe merkezine yakın noktalardan da duyuldu. 

TERÖRİSTLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Giresun’un Güce ilçesinde etkisiz hale getirilen PKK’lı iki teröristin son 4 günde birçok kez fotokapan’a yakalandığı ve JÖAK, JÖH ile PÖH ekiplerinin aralıksız sürdürdüğü operasyonlar sonucu bugün yeniden orman içinde sağlanan sıcak temas sonrası etkisiz hale getirildiği bilgisine ulaşıldı.  Etkisiz hale getirilen PKK’lıların kim oldukları da ortaya çıktı. Öldürülen PKK’lılardan biri Sorej kod adlı PKK’lı olduğu diğerinin ise Berhudan kod adlı PKK’lı terörist olduğu öğrenildi. 

BAKAN SOYLU TRABZON'DA AÇIKLADI
'EREN BÜLBÜL VE ASTSUBAY FERHAT GEDİK'İN KATİLLERİ'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Giresun'un Güce ilçesinde bugün ölü ele geçirilen 2 teröristin geçen yıl Ağustos ayında Trabzon'un Maçka ilçesinde 15 yaşındaki Eren Bülbül ile astsubay Başçavuş Ferhat Gedik'i şehit eden terörist grubundan olduklarını söyledi. 
Partisinin Yenimahalle fuar alanında düzenlendiği iftar yemeğinde konuşan Bakan Soylu "Size bugün bir haber vereceğim. Terör örgütü her yerde başımıza musallat oluyor. Biliyorsunuz geçen yıl da yine bir evladımızı Eren Bülbülümüzü ve bir astsubay başçavuşumuzu burada şehit etmişlerdi. İşte o gruptan 2 kişi bugün Giresun Güce'de kahraman askerlerimizin, jandarmamızın, komutanlarımızın ortaya koymuş olduğu operasyon sonucu öldürüldüler. Bu millete gözyaşı akıttıranı, bu millete sıkıntıya uğratanı, kimsenin yanında kalmayacağını bu millet ahdetmiştir, yemin etmiştir" dedi. 

ŞEHİT EREN BÜLBÜL'ÜN ANNESİ KONUŞTU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun arayarak bilgi verdiği anne Ayşe Bülbül, en büyük acının evlat acısı olduğunu dile getirerek, “Haberleri izledim ancak ne kadar olursa olsun benim yüreğimin acısı hiçbir zaman dinmez. Benim acım bitmez. Geçen sene Ramazan’da oğlum yanımda otururdu bu sene yok. Kaç tane çocuğun olursa olsun her birinin yeri ayrı ayrıdır. Allah evlat acısı kimseye vermesin. En büyük acı evlat acısı. Devletimizden Allah razı olsun bizi bırakmadı. Ancak ne olursa olsun acınla baş başa kalıyorsun. Devlet büyükleri bizi sürekli ararlar, takip ederler” şeklinde konuştu. Konuşacak kelime bulamadığını kaydeden anne Bülbül, “Bu olaydan sonra bizi Bakanımız aradı. Çok sağolsun Allah razı olsun onlardan. Bakanımız bize orada iki kişinin vurulduğunu söyledi Eren’in katili. Eren’in katili yanımda vurulsa da ben onun etlerinden yesem yine de hıncım geçmez. Ben anayım, benim çocuğumun ne çektiğini nasıl yaşadığını ben biliyorum onu kimse bilemez. Onun için benim acımı hiçbir şey dindirmez. Konuşacak kelime bulamıyorum” diye konuştu. 

İŞTE O HAİNLER