61SAAT HABER SERVİSİ - SERKAN KILINÇ

Sabah saatlerinde Trabzon'da gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Araklı ve Akçaabat'ta bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunacak.

Trabzon'un gündemine olan ve Trabzon'un Akyazı Mahallesi'nde Şenol Güneş Spor Kompleksi'nin bulunduğu dolgu alanın boş kısısımında yapılması planlanan Şehir Hastanesi ile ilgili bakan Akdağ, 61saat.com'a özel açıklamalarda bulundu.

BAKAN AKDAĞ, ŞEHİR HASTANESİ AKYAZI'YA YAPILACAK
Trabzon Havalimanı'nda Haber Müdürümüz Serkan Kılınç'ın sorularını yanıtlayan Akdağ, Trabzon Şehir Hastanesi'nin Akyazı'da yapılacağını müjdeleyerek kıyı kanunu için çalışmalara başlandığını söyledi.

BAKAN AKDAĞ, 'SON SÜRAT ÇALIŞIYORUZ. KIYI KANUNUNU ÇIKARTACAĞIZ''
Akyazı'da hastane yapılabileceğine dair kıyı kanunun bu sene içerisinde çıkacağını kaydeden Bakan Akdağ, ''Akyazı'da şehir hastanesi için son sürat çalışıyoruz. Fizibilitesini yapıyoruz burası çok büyük bir hastane olacak. Tahminen söylüyorum 350 bin metrekare kapalı alan yapacağız. Düşünebiliyor musunuz nasıl birşey? Biz Akyazı'da fizibiletsini yapıyoruz. Kıyı kanuna bir madde koydurmamız lazım. Akyazı'da hastane yapılabileceğine dair. Bir taraftan o maddeyi koyduracağımız kanunu kolluyoruz ama fizibilete çalışıyoruz. Bu sene Allah'ın izniyle o kanunu da çıkartırız. Fizibileteyi de yaparız ihaleye de başlarız'' ifadelerini kullandı.