61SAAT HABER SERVİSİ - İçişleri Bakanı Efkan Ala, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Artvin programı sırasında yapılan terör saldırısıyla ilgili açıklama yaptı.  Bakan Ala, saldırıyı bölücü terör örgütü PKK'nın yaptığını kaydederken, saldırıda 1’i ağır 3 askerin  yaralandığını açıkladı. 

Bakan Ala, “Konvoyun korumasını sağlamak üzere görevlendirilmiş, öncülüğünü yapan jandarma aracına terörist unsurlarca ateş açılmıştır. Bu ateş sonucu aracı kullanan jandarma er başından yaralanmıştır. Ağır yaralandı. İki ast subayda hafif yaralanmıştır. Toplam 3 yaralımız var. Kendisiyle telefonda konuştum. Sayın Kılıçdaroğlu ile görüştüm. Durumu değerlendirdik. Kendisinin durumu iyi. Büyük bir üzüntü duyduğumuzu ifade ettim. O da gayet metanetle karşıladı. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızda telefonla görüştü. Biz bu seyahatin en güvenli şekilde geçmesi için orada kritik bazı unsurlar var. Tedbirler alınmıştı. Şimdi kendisinin daha güvenli araçlarla istediği yere götüreceğiz. Bunun için Emniyet Müdürümüzde konvoydaydı. Gerekli tedbirlerin bundan sonra hem operasyon anlamında hem de seyahatin güvenli şekilde tamamlanması için alındı. Biz de o bölgeye hem seyahatte kullanmak için hem de diğer konularda kullanılması amacıyla helikopter gönderdik” dedi.

KARADENİZ’E AÇILMA PLANI...
Ala, terör örgütünün Karadeniz’e açılma planı ile ilgili de konuşarak, “Bölücü terör örgütü Ordu’da Giresun’da Karadeniz’de açılma niyetiyle terör faaliyetlerinde bulundu. Geçenlerde Gölköy ilçesinde bir terörist silahlarıyla ele geçirildi. Çok ciddi operasyonel faaliyet yürütülmektedir. İnşallah bu konuda da bu işi gerçekleştiren alçaklar o bölgede yakalanıp takip edilip gereği yapılacaktır. Ben hem CHP tabanı ve yönetimine bütün milletimize büyük geçmiş olsun diliyorum. Sayın Genel Başkanın da bu olay karşısında tutumundan dolayı teşekkür ediyorum. Elbette bütün tedbirler alıyoruz. Zaten aldığımız tedbirlere yönelik saldırı oluyor. Türkiye’nin gündeminden bu terör olaylarını çıkaralım. Yoğun çalışma içindeyiz. Hep birlikte çaba sarf etmeliyiz.
Arkadaşlarımızın söylediği kesin olarak PKK ve onlara yönelik operasyon başladı. Orada vardılar zaten güvenlik unsurlarımız böyle bir şey olunca hemen operasyona başlattı. Başka araçlarımızda bir şey yok. Öncü jandarma aracında hasar var. Başka araç yok” dedi.

TERÖRİSTİN HEDEFİNİN NE ÖNEMİ VAR
Saldırıda kimin hedef alındığı şeklinde ki soruya ise Ala, “Sayın Genel Başkanın konvoyuna yapıldı. Teröristin amacı ne olursa olsun biz onu şuraya yöneliktir buraya yöneliktir... Ana muhalefet partimizin genel başkanına yapılmıştır biz bunu hepimize yapmış olarak alırız. Teröristin hedefinin ne önemi var. Bu ülkenin ana muhalefet partisinin genel başkanı bir yerden bir yere intikal ederken teröristler öncü araca saldırıyor. Bu yeterince açıktır durum. Olan şey ortadadır” diye konuştu.