61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde Arsin İlçesi Kent Merkezinde Doğalgaz arzının sağlanabilmesi için ilk adımı attı. İlçeye doğalgaz verilmesi için Yalı Mahallesinde tescil dışı alanda yapılan uygulama imar plan değişikliği Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde geçtiğimiz günlerde oy birliği ile kabul edildi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinin attığı bu adım ise Arsin ilçesine doğalgaz getirilmesi için ilk adım niteliğinde oldu.

Konuyla ilgili konuşan Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen, “Doğalgaz inşallah bu yıl sonunda Arsin’de ufakta olsa mahallerimizden başlayarak vermeye başlayacağız. Organize Sanayi Bölgesi için çalışma son sürat devam ediyor. Dolayısıyla diğer Araklı’ya giden bir kolda aynı şekilde çalışmalara başladı. Hayırlı olsun diliyoruz” dedi.

Hatırlanacağı üzere Trabzonlu hemşerimiz  Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, geçtiğimiz aylarda Trabzon’a yaptığı ziyarette 6 ilçeye bu yıl sonuna kadar doğal gaz getirileceğinin müjdesini vermişti.
Bu ilçeler ise, Araklı, Akçaabat, Arsin, Hayrat, Sürmene ve Yomra olarak açıklanmıştı.