Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon'la ilgili birçok ciddi şekilde plan program yaparak çalışıyoruz. Bir kere kentsel dönüşümlerle Trabzon'u ayağa kaldıracağız. Trabzon'da Kentsel Dönüşüm ne demektir? Bir defa Trabzon şantiyeye dönecek, vasıfsız elemanlar iş bulacak, ara teknik elemanlar iş bulacak, İnşaat sektörü canlanacak. Hakikaten Trabzon'un fotoğrafı, şehircilik yüzü güzelleşecek. Zağnos'un aşağıya denize doğru indirilmesi için çalışmalarımız var, Tabakhane'de yıkımlar devam ediyor, Çömlekçi'de yıkımlara başladık, Pelitli'de bir taraftan yıkımlar devam ediyor. Ayasofya Camisi'nin etrafında park devam ediyor. Ortahisar'da devam ediyor, Mehmet Akif Ersoy Camisi'nin etrafında kamulaştırmalar yaptık, orayı açtık, orada çalışmalarımız devam edecek.

SAHİL, SELAHATTİN CAMİİ İLE GÜZELLEŞECEK

Bunun dışında Trabzon'da inşallah bir Cami projemiz var sahilde. Çok güzel büyük bir Cami olacak. Selahattin camii Projesi'ni Valilik, Belediye ile birlikte planlıyoruz. Diğer taraftan Kanuni Bulvarı'nın acele kamulaştırılması için çalışmalar devam ediyor. Öbür tarafta Yıldızlı'daki dolgu işi bitmek üzere, stadın ihalesini yapmak için çalışmalar devam ediyor. Trabzon'u sağlık kenti yapmamız noktasında ataklarımız devam ediyor. Trabzon'u bir üniversite şehri yapmak için çalışmalarımız var. Trabzon'a getirebilmek için büyük çaba harcadığımız TED Koleji'nin hafriyatı başladı. Arsin'de bir uygulamalı meslek lisesi yapmak için gayretlerimiz var. Vakıf olarak yukarıda kız ve erkek öğrenciler için ayrı ayrı iki yurt yapacağız. Köy yolları ve grup yollarının ıslahı için Valiliğe, Özel İdare ve Belediye'ye çok ciddi katkılarımız oldu, bunlar devam edecek. Doğu Karadeniz Kalkınma Projesi kapsamında çalışmalarımız devam ediyor. Tonya'ya çimento fabrikası için çok yoğun çalışıyorum. Ovit Tüneli'nin yapılması ile Trabzon Limanı ve Trabzon-Rize ortak Lojistik bir Merkez yapma noktasında çalışmalarımız devam ediyor. Trabzon'da yapılacak Lojistik Merkez için ufak-tefek sıkıntılar var, onları da aşacağız.

ÇAMBAŞI'NA BOTANİK PARK YAPACAĞIZ

Çambaşı dediğimiz askeriyeden alınması düşünülen103 bin metrekare askeri alanı Trabzon Belediyesi'ne almak için çalışmalarımız sürüyor. İnşallah oraya büyük bir botanik park yapma noktasında gayret edeceğiz. Trabzon'la ilgiliyiz, Valiliği de Belediyeleri de destekliyoruz. Trabzon Belediyesi ile beraber proje yürütüyoruz. Siyaseten de çalışmalarımız devam ediyor. Gördüğüm kadarıyla orada siyasi hava iyi. İnşallah Trabzonspor da başarılı olursa moralimiz biraz daha düzelir. Trabzonspor'u biz de takip ediyoruz. Takım iyi sonuç aldığında biz de umutlandırıyor.

HALKIN KENDİSİ OLMAK ÇOK GÜZEL

Bakanlığımız çok büyük. Her şey birden olmaz. Yeni bir bakanlığız ve Bakanlık olarak yeni yeni oturuyoruz. Önümüzdeki yıl inşallah bunları daha da net göreceğiz. Bir elim sürekli Trabzon'da. Yorulmak nedir bir bilsem, onu size de anlatacağım. Trabzon'dan çok memnunum. Vatandaşla empatim iyi, Trabzon'un içindeniz, ruhundanız. O diyaloğu çok kısa sürede sağladığım için çok mutluyum. Esas halkın kendisi olmak güzel bir şey.Hedefimiz; Trabzon halkını hak ettiği yüksek yaşam standartlarına ulaştırmak, Trabzon'u köyünden ilçesine kadar her anlamda marka şehir haline getirmektir.