Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon Bayburtlular Dayanışma, Yardımlaşma ve Kültür Derneğinin düzenlediği dayanışma gecesine katıldı.

Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Karadeniz Teknik Üniversitesi (Ktü) Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen geceye, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, AK Parti Trabzon Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu, AK Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat ile çok sayıda davetli katıldı.

Yöresel türkülerin söylendiği programda bir konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, Bayburt'un genel seçimlerde bir milletvekili çıkarabildiğini, bunun kendilerini de üzdüğünü belirtti.

Bu durumu ilerleyen dönemlerde düzelteceklerini ifade eden Bayraktar, şöyle devam etti:

"Biz bu seçimlerde biraz üzüldük. Yani biz Adalet ve Kalkınma Partisi olarak her vilayette en az iki milletvekili olsun istedik. Ama bir siyasi parti Anayasa Mahkemesine gitti ve bu iptalden Bayburt nasibini aldı. İnşallah bunu da ileri ki dönemlerde düzelteceğiz. Ama Bayburtlular emin olsun. Sayın Başbakanımız, "Ben Bayburt'un ikinci milletvekiliyim" dedi. Ben, 12 Haziran seçim çalışmalarına da Bayburt'tan başladım. Biz biliyoruz ki Bayburt'un nüfusu az ama Türkiye'de en büyük yer kadar ağırlığı var. Bayburtlular vatan milliyetçisi, Çalışkan, sanatkar ve tuttuğunu koparan millettir."

Konuşmasının ardından gecede emeği geçen kişi ve kurumlara plaketlerini sunan Bayraktar, halk Oyunları ekiplerinin gösterilerini izledi.