Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün şike yasasındaki değişikliği veto etmesini Trabzon’da sadece 61saat.com’a değerlendirdi.

     Trabzon’daki incelemeleri esnasında Partinin Siyaset Akademisi'ne girmeden önce 61saat.com’un sorularını cevaplandırdı.

İşte Bayraktar’ın konu ile ilgili sorularımıza verdiği cevaplar;

61saat.com: Sayın Bakan Cumhurbaşkanı'nın şike yasasını veto etmesini nasıl değerlendiriyorsunuz ?

Erdoğan Bayraktar: (Gülerek..) Süper oldu süper !

61saat.com; Yani hak yerini buldu ?

Erdoğan Bayraktar: (Yine gülerek) Yahu, 5 yıldızlık süper bir olay oldu. Müthiş sevindik !

61saat.com: Siz vetoyu bekliyor muydunuz?

Erdoğan Bayraktar: (Salonda kendine ayrılan koltuğa otururken) Tahmin etmemiştim. Onaylar sanmıştım.

61saat.com: Siz yasa görüşülürken ne yaptınız?

Erdoğan Bayraktar: (Çok ciddi şekilde) Bakın bu iş bayağı canımızı sıktı. Hem Trabzon Milletvekilleri olarak hem de bizi. Ben zaten oy da vermedim. Trabzon’da bunun lafı olmuş. Oy vermedik. Hak da yerini buldu. Cumhurbaşkanımız doğru olanı yaptı.

61saat.com: Yeniden yasa mecliste görüşülecek mi ?

Erdoğan Bayraktar: (Gülerek) Bak şimdi işimize dönelim. Siyaset akademisinde konuşacağım. Aldın alacağını.


 


Belediyelere İmkanlar Ölçüsünde

En İyi Yardım Yapılacak 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, belediyelere imkanları ölçüsünde en iyi yardımı yapacaklarını belirterek, "Hangi partiden, hangi anlayıştan olursa olsun bu yardımı yapacağız.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, belediyelere imkanları ölçüsünde en iyi yardımı yapacaklarını belirterek, "Hangi partiden, hangi anlayıştan olursa olsun bu yardımı yapacağız. Yeter ki aldığı parayı konuşan   taşısın, şaşaya debdebeye değil" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, bu sabah Trabzon'un Yomra ilçesine giderek Avrasya Üniversitesi Yomra Yerleşkesi'nin temel atma törenine katıldı. Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile vatandaşların da katıldığı törende konuşan Bakan Erdoğan Bayraktar, şunları söyledi:

"Üniversiteler artık arttı. 167 tane Üniversite oldu. Bundan sonra gençlerimiz üniversiteye daha kolay girebilecek. Ama artık salt ön lisans veya 4 yıllık lisans mezunları çok rahat iş bulamayacak. Kendisini günün şartlarına iyi hazırlamış, kendi ana mesleğini öğrenenlerin dışındakiler çok zor iş bulacak. Artık bilimsel olduğu kadar teknolojiyi iyi okuyan, teknolojiyi araziye iyi uygulayan ve kaliteli üretim yapan insanları da yetiştirmemiz gerek."

Bayraktar daha sonra Trabzon Valisi Recep Kızılcık'la birlikte baret takarak bina temeline ilk harcı göndermek için butona bastı.

ASFALT TESİSİ AÇILIŞI YAPTI

Çevre ve Şehircilik bakanı Erdoğan Bayraktar ile beraberindekiler daha sonra Çağlayan Beldesi'nde yapımı tamamlanan Trabzon Belediyesi Asfalt Plenti'nin açılış törenine katıldı. Tesis hakkında bilgi veren Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da, saatte 240 ton üretim kapasitesine sahip tesisin 3 milyon liraya mal olduğunu söyledi.

Bakanı Erdoğan Bayraktar da törende yaptığı konuşmada, modernleşme ve gelişmenin hayat standartlarının yükselmesiyle ölçüldüğünü belirterek, "Hayat standardının yükselmesi de yoldur, sudur, eğitimdir, sağlık hizmetleridir. Trabzon dağlık bir memleket. Bin 200 kilometreden fazla köy yolumuz var. Büyükşehir olmanın eşiğindeyiz. Mutlaka bütün yollarımızın modern şekilde asfaltlanması lazım. 3 milyon lira para harcandı, modern tesis yapıldı. Türkiye aynı tesisi Almanya'da da kuracak. Şimdi nakliyesi yapılıyor. Gurur verici" dedi.

BELEDİYE BAŞKANLARINA MESAJ

Konuşmasının son bölümünde belediye başkanlarına mesaj gönderen Bakan Bayraktar, şunları söyledi:

"Belediyelerimize her konuda, imkanlarımız ölçüsünde en ileri yardımı yapacağız. Hangi partiden, hangi anlayıştan olursa olsun bu yardımı yapacağız. Yeter ki aldığı parayı hizmete taşısın, şaşaaya, debdebeye değil. Bir kuruşu iyi hesap etsin. Bu tip hesabını kitabını iyi bilen, ince eleyip sık dokuyan belediyelerimize daha fazla yardım edeceğiz. Burada biraz daha seçici olacağız. Hangi partiden olursa olsun, kim çok çalışıyorsa onun yanındanız. Yöresine insanına hizmet eden belediyelere pozitif ayrımcılık yapacağız."

BAKANDAN FIKRA: BEN SAĞA DEĞİL, RUSLARA KIZAYRUM

Konuşmaların ardından Trabzon Valisi Recep Kızılcık, tesisin yapımına katkılarından dolayı Bakan Bayraktar'a plaket verdi. Kurban kesimi ve dua edilmesinin ardından törene katılanlarla birlikte açılış kurdelesini kesen Bakan Bayraktar, gazetecilere yol ile ilgili bir de fıkra anlatarak şunları söyledi:

"Siyasetçiler gelirdi seçim zamanı, seçime 10 gün kala. Yaşlılara der ki siyasetçi, 'Amca bir isteğin var mı?' 'Yok uşağum' derdi yaşlı adam. Bir daha sorardı, yok, bir daha sorardı yine yok. Siyasetçi bu kez, 'Ya amca, sen bişeye mi alındın, neye kızdın, nedir derdin?' diye sorardı. Amcadan cevap, 'Yok ben sağa kızmayrum da Ruslara kızayrum. Habu yolları yaptiler, bıraktiler. Ne bakaylar ne bişe. Onlara kızayrum.' Bakın seçim zamanı değil ama biz geldik hizmet yapıyoruz."

Bakan Bayraktar açılışın ardından asfalt plentini gezdi ve kamyonlara ilk asfaltın doldurulmasını sağlayan butona bastı.