Pakistan'da temaslarda bulunan Bakan Erdoğan Bayraktar, ziyaretinin ikinci gününde ülkenin 100 milyon nüfusuyla en kalabalık eyaleti olan Pencap'ın Başkenti Lahor'da Pakistan'ın Ulusal Şairi Muhammed İkbal'in mezarı ve tarihi Badşahi Camisini gezdi. Bakan Bayraktar, daha sonra Pencap Başbakanı Şahbaz Şerif'in onuruna verdiği yemeğe katıldı.

Bakan Bayraktar yemekte yaptığı konuşmada, iki ülke arasındaki tarihi dostluk ve kardeşlik bağına dikkat çekerek, "İnanıyorum ki önümüzdeki dönemde Türkiye ve Pakistan arasındaki bu kardeşlik, büyük projelere atacağımız imza ile daha da anlam kazanacaktır. Türk halkı, İstiklal Savaşımızda altın bileziklerini bozdurup Türk kardeşlerinin hürriyeti için yollayan Pakistan halkının bu fedakarlığını hiç unutmamıştır ve unutmayacaktır" dedi.

Pencap Başbakanı Şerif de Türkiye'nin Pencap halkının gönlünde çok ayrı bir yeri olduğunu söyledi. Şerif, Türkiye ile geliştirdikleri ikili ilişkiler sayesinde katı atık ve metrobüs olmak üzere birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirterek ilerleyen dönemde eyaletin polis güçlerini Türk polisinin eğitimiyle güçlendirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Şerif, gelecek yıllarda artacak işbirliği çerçevesinde Türk yatırımcılarını Pencap eyaleti ve Pakistan'a beklediklerini söyledi. Bakan Bayraktar ve beraberindeki heyet, yemeğin ardından Lahor havaalanından Türkiye'ye hareket etti.