Bayraktar,  Türkiye'nin en önemli konularından birinin terör sorunu olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Terörde kararlı bir yola girdik. Türkiye Cumhuriyeti topraklarında yaşayan 75 milyon insanın aidiyet duygusunu, kardeşlik duygusunu nasıl pekiştiririz, nasıl artırırız bunun çok ciddi çalışmasını yapıyoruz, ayrışma, kafa karışıklığı değil. Türkiye Cumhuriyeti topraklarında yaşayan hangi ırktan, hangi milletten olursa olsun devlet bilinciyle, devlet şuuruyla, bayrak şuuruyla, vatandaşlık şuuruyla bunu artırmanın gayreti içindeyiz. Diğer taraftan da teröre karşı çok etkin, çok bilinçli, çok şuurlu, istihbaratının da güçlendiği çalışma yürütülüyor. Sayın Bakanımız İdris Naim Şahin çok kararlı, çok güzel bir şekilde bu işin üzerine gidiyor, mesafe alacağız.

Türkiye'nin tarihten gelen sorumluluğu var. Türkiye'nin bir defa bu topraklardaki tarihi 1071 yılı. Sadece oradan değil, bir taraftan o var, bir taraftan da Karahanlılar, Gazneliler, Harzemşahlar, Büyük Selçuklular, Anadolu Selçukluları, Osmanlı İmparatorluğu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük bir tarihsel geçmişimiz var. Bizim tarihten gelmesi hasebiyle de büyük bir sorumluluğumuz var. Vagonlarımız çok dolu, coğrafyamız çok önemli, parselimiz çok önemli."

-"IMF'nin kapısına gidip de 'bize borç verin' demiyoruz artık"-

Türkiye'nin son 10 yılda büyük bir gelişme yakaladığını belirten Bayraktar, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin büyük fotoğrafına baktığımız zaman, fotoğrafın bize gösterdiği Türkiye kalkınıyor, Türkiye gelişiyor. IMF'ye olan borcumuz 23.5 milyar dolardan sıfırlanma noktasına geldi. IMF'nin kapısına gidip de 'bize borç verin' demiyoruz artık. Bunu birileri öyle diyor ama bu görsel bir şey, elle tutulan bir şey bu. Artık IMF'ye biz para vereceğiz, vereceğiz işte ona buna borç versin diye. Hazinemizde bizim paramızın hiçbir zaman 30 milyar doların üzerine çıktığı vaki değil. Şu anda 115 milyar dolar hazinemizde para var. Bunun yanında ihracatımız 2012 yılı sonu itibariyle 149 milyar dolara çıkacak. Türkiye'de kişi başına gelir arttı. Türkiye'nin yolları güzelleşti, binaları güzelleşiyor. Türkiye'nin sağlığında bütünlük, eğitiminde çok ciddi bir atılım sağlandı. Bu istikrarla birlikte Türkiye'nin gelişmesi, kalkınması devam ediyor. Türkiye dünyada artık sözü dinlenen, dünya ölçeğinde bir karar verileceği zaman Türkiye'nin de görüşüne ihtiyaç duyulan bir noktaya geldi."

Bakan Bayraktar, kişi başına geliri 25 bin dolara, ihracatı 500 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Bununla birlikte Türkiye dünyanın demokratik bakımından, insan hakları bakımından en gelişmiş ve ekonomik bakımından büyük ekonomisi olmuş, şehirleri modernleşmiş, güzelleşmiş, sağlıklı bir konuma kavuşmuş, modern, medeni ülkenin şehirleri neyse bizimkiler de o duruma gelmiş olacak. Dünyada hatırı sayılan, dünyada karar verildiği zaman Türkiye olmadan, masaya oturmadan karar verilemez duruma gelindi. Türkiye'nin insanları pasaportunu dünyanın 200 ülkesinde çok şerefli bir şekilde taşıyor."