61SAAT HABER SERVİSİ

Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, “Bakanımız Mahir bey, toplantıyla ilgili ilk bizle temas edip Trabzon’da bölge çalıştayı yapacağız dediğinde büyük mutluluk duydum. Karadeniz’in bütün illeri doğusu batısı orta Karadeniz’i ile bütün illeriyle bölgeleriyle çok farklı potansiyele sahip. Ama bu potansiyelin yeterince ön plana çıkarılmadığı takip edilmediği anlamında bir düşüncemiz vardı. Dünyada genç nüfusu çok farklı anlamdı en üst seviyede olan ülkeyiz. Türkiye’nin nüfusu yarısına yakını çok genç. Böyle olunca da çok fazla sportif anlamda, faaliyet yapmak için talep var.
 ülkemizin çok farklı dallarda turizmle ilgili olarak çalışmaları var. Spor turizminde turizm içerisinde önemli yer tutmaktadır. Dünyada farklı ülkelerde yüzde 25’e yakın gelirini spor turizminden elde ettiği olgular var. 
SPORUN ÇOK ÖNEMİ VAR
Ülkemizin şuan da karşılaştığı bazı zorluklarda sporun çok önemli görevi var. Genç kardeşlerimizin kendilerini geliştirmede kullanabileceği en önemli nokta spordur. Bölgede ki gençlerimiz çok heyecanlılar. Kendilerini geliştirmek için bir araya gelip beraber bir şeyler yapmak için büyük heyecan duyuyorlar. 
Bir Polonya ziyareti esnasında, Sayın Cumhurbaşkanımız o zaman Başbakandı. Polonya ziyaretinde, Polonya Cumhurbaşkanı, “Biz Polonya’da yüz tane halı saha yaptık. Bu halı sahalarda beraber gençlerimizin bir araya gelmesini orada spor yapmasının imkanını verdik” O zaman da sayın Cumhurbaşkanımız biz de Türkiye’de bu şekilde çalışma yapmalıyız demişti. Çok şükür bu yaz, 750 tane Türkiye’nin bir çok ilinde farklı mahallerde imal ettik. Spor alanlarımız eksik. Çok büyük stadyumlar, yüzme havuzlarına devam edeceğiz. Bina yapmak yetmez, tesis yapmak yetmez. Doğru.. Tesisin içini dolduracaksınız. Onu geleceğe taşıyıp buradan başarı elde edecekseniz. Ama tesis olmazsa, o insanları bir araya getireceğiz alt yapınız olmaz. 
 ülkemizin kurulmasına giden yolun Samsun’dan seçtiğini hatırlayalım. Trabzon’da Rize’de Artvin’de milli direnişi hatırlayalım”