61 SAAT HABER SERVİSİ-ÖZEL Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TESK Genel Kurulunda açıkladığı bazı yatırımların bir kenara konulacağı açıklaması üzerinde Trabzon’daki mega projelerin akibeti merak konusu olmuştu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan 61saat’e Trabzon’daki yatırımlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

PROJELER DEVAM!

İstanbul Yenikapı’da düzenlenen 10. Trabzon günlerinde ziyaret ettiği 61saat.com standında sitemiz imtiyaz sahibi Erhan Esaspehlivan’a önemli açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan Trabzon’daki tüm projelerin hız kesmeden devam edeceğini belirtti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile yaptığı görüşme sonucunda Hazineden bakanlığa önemli bir kaynak aktarımı olacağı bilgisi üzerine ‘Bu paralardan Trabzon’a gelecek mi’ sorusuna Bakan Turhan şu cevabı verdi. “Trabzon böyle bir zamanda parasız, yatırımsız kalırsa Trabzon’un işi zor. Parası da işi de var projesi var. İnşallah devam eden yatırımlarımız hız kesmeden sürecek. Hepsi devam ediyor. Hepsi devam edecek. Planladığımız zamanda bitirmeye çalışacağız”. dedi.

KANUNİ BULVARINDA DURUM NE?

Trabzon’da trafik sorununu büyük ölçüde çözecek olan Kanuni Bulvarı ile ilgili de 61saat.com’a açıklamalarda bulunan Turhan “Kanuni Bulvarı biliyorsunuz Trabzon’un en önemli projesi, bu 29 ekim tarihi etap etap hizmete girecek. Biliyorsunuz Akyazı-Yıldızlı arasını hizmete aldık. Şimdi Akyazı ile Karşıyaka arasındaki viyadüğün altındaki kısmı yakın zamanda hizmete alıyoruz. Bizim işimiz bu. Bu bir maharet değil. Bu işin üzerinde çalışan arkadaşlarımız projelerini adı gibi biliyorlar, sorunlarını biliyorlar çözecekler inşallah” diye konuştuk.