Enerji Bakanı Dönmez: Geri sayım başladı... Denizlerimizdeki enerji bağımsızlığımızın sembolü filomuz, yeni üyesiyle daha da güçlenecek. Hazırlık çalışmaları devam eden Kanuni Sondaj Gemimiz, Karadeniz'de sondajlarına başlayacak ve Fatih'in gücüne güç katacak.

Bakan Dönmez, hatırlanacağı üzere, "Kanuni sondaj gemisinin de 2021 yılının ilk aylarında Karadeniz’e gönderileceğine değinen Dönmez, “İki gemi olacak. İhtiyaca göre hangisi ekonomik olursa, kiralama ya da satın alma gibi seçeneklerden birisini tercih ederek hızla sahayı geliştirip üretime hazırlayıp, süratle 2023’e yetiştirebilmek için arkadaşlar araştırmalara başladılar” dedi.
Fatih sondaj gemisinin Tuna-1 kuyusunda bulduğu doğalgaz rezervini bin metre daha ilerleteceklerine dair sinyaller veren Dönmez, sonuçların kamuoyuyla paylaşılacağının bilgisini verdi. Dönmez, “İki katmanı deldik. O iki katmandaki rezerv miktarını 320 milyar metreküp olarak ifade ettik. Aşağıda, üstteki yapılara benzer iki katman daha var. Onun için de bin metre inmemiz lazım. Oradaki ilerleme devam ediyor. İnşallah kısa süre içerisinde testler, analizler yapılacak. Oradan da bir olumlu netice alırsak kamuoyuyla paylaşacağız” ifadelerini kullanmıştı. 

Kanuni Sondaj Gemisi de Trabzon'a gelerek burada montaj işlemleri yapıldıktan sonra aynı Fatih Gemisi gibi yine Tuna 1 Kuyusan hareket edecek.