61SAAT HABER SERVİSİ - Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu bugün  Trabzon’un Akçaabat ilçesinde düzenlenecek olan programda 70 milyon liraya mal olacak 12 adet tesisin temelini atacak ve açılışını gerçekleştirecek. Açılış öncesinde Trabzon Valiliğini ziyaret eden Bakan Eroğlu, burada bir basın toplantısı düzenledi.
Konuşmasına PKK terör örgütünü lanetleyerek başlayan Eroğlu, “PKK terör örgütü döktükleri kanda boğulacaklardır. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak gereği yapılacaktır. Son terörist etkisiz hale getiriline kadar devletimiz gereğini yapacaktır” dedi.
Trabzon’da 12 tesisle ilgili açılış ve temel atma töreni gerçekleştireceklerinin altını çizen Eroğlu, “12 tane tesis bir kısmı temel atma bir kısmı açılış.  Trabzon’a yapılacakları ele aldık. Onları da değerlendiriyoruz. Ben buradan bugün temeli atılacak tesislerden en önemlileri... Büyükşehir Belediyemizin talebi var. Atasu barajını bitirdik. Oradan su veriyoruz. Bazı bölgelerde daha kaliteli daha kontrollü şuan da ki ihtiyacı değil 2050 -60 yıllarında ki su ihtiyacını karşılayacak şekilde çözüme gittik. Çok modern bir içme suyu arıtma tesisi yapacağız. Temel atıyoruz. Ayrıca Trabzon içme suyu ishale hattı. Bu çok önemli. Bütün sahil kesimlerini su verecek şekilde planladık. Hatta bazı yüksek kesimle 8 tane terfi merkezi kurmak suretiyle yukarı kesimlere kesintisiz su vereceğiz. Ayrıca 14 tane içme suyu haznesi inşa edeceğiz.
Atasu Barajında, mevsim durumuna göre en iyi su kalitesini almak için şamandıralı su alma ünitesi kurulacak.   Yazın ortasında böyle buz gibi memba suyunu içecekler.  Derelerin ıslahını tamamlayacağız” dedi.

SERA GÖLÜNÜN ISLAHI YAPILDI
Sera Gölünün de ıslahını yaptıklarını belirten Eroğlu, “Sera gölü muhteşem oldu. Oturma yerleri, gezinti alanları ile birlikte... Oraya muhteşem bir çalışma yaptık. Artık Cumartesi Pazar turist gelip gidip dinlenilecek bir alan haline geldi. Dereyi de ishal ettik. Çok güzel oldu. Hayırlı olmasını diliyorum inşallah. Bugün de açılışını yapacağız.

Buraya gelirken eli boş gelmek caiz değil. Buraya heybemiz dolu geldik. Her gelişte burada mutlaka müjde verdim. En son 2015 tarihinde Ekim ayında gelmişim. Şimdiye kadar 62 müjde verdik. Bugün de 36 müjdeyle geldik. Böylece müjdelerin toplam sayısı 98 oluyor. Özellikle Pazar akşamı bazı talepler vardı. Bu taleplerde dikkate alırsak müjdelerimizin toplam miktarı 1 milyar TL’ye ulaştı.

Trabzon’a ne yapılsa azdır. Bu sefer ki müjde 36 tane.. Bunu 28 tane DSİ Genel Müdürlüğümüz ait. 6 tanesi Orman Genel Müdürlüğüne ait. Bunlardan Trabzon içme suyu arıtma tesisinin temeli atılacak. Akçaabat’ta, Araklı’da dere ıslahları var. Arsin, Beşikdüzü, Maçka, Köprübaşı, Trabzon Merkezde, Vakfıkebir Yomra’da olmak üzere 28 tane ıslah var. Dere ıslahı var...” dedi.
 
UZUNGÖL’E TELEFERİK YAPILACAK

Uzungöl ile ilgili de müjdeler veren Bakan Eroğlu, “ Orası tabiat parkı. Burada çok hassas. Bütün kurumların görüşlerini almak zorundayız. Yanlış yapılmaması lazım. Bir ara oraya yol yapmışlar. Bir kurumumuz. Ben çok kızdım. Beton ve yüksek yapmışlar.  Sonra onu düzelttirdik. Bazen bu şekilde oluyor. Olmaması için. Bütün kurumların görüşleri alınması lazım.  Herşey bitti. Çevre ve Şehircilik İmar açısından planlayacak. Biz de hemen başlıyoruz.Teleferik yapılacak. Genel Müdürümüz bunun sözünü verdi.
 
Orman Genel Müdürlüğümüzün müjdesi 6 tane. Ceviz, Kestane gibi gelir getirici noktalarda ağaçlandırma var. Artık biz devlet ormancılığından millet ormancılığına geçtik. Hatta şuan da biz örnek olarak Orman Mahallelerini, 3 tane köyde örnek olarak gelir getirici türlerde ağaçlandırma yapıyoruz. 3 yıl bakımı bize ait. Ormanlık arazide yer vererek kura çekerek vatandaşa gelir getirici alanı fidanlarıyla teslim ediyoruz.
Biz şeffafız. Sözümüzün eriyiz. 62 müjde verdim daha önce. 62 müjdenin 48 tanesi bitmiş. Geri kalanlarda, içme suyu ishale hattının temilini atıyoruz” dedi.
 
TRABZON UNUTULMUŞTU...
2003 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde kendisinin de DSİ Genel Müdürü olduğunu hatırlatan Eroğlu, “Trabzon ben çok iyi hatırlıyorum, 2003 yılında sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakan olmuştu. O dönemde baktık,  Trabzon’da yatırımlar yoktu unutulmuştu. O zaman Atasu Barajı yürümüyordu, dere ıslahları gitmiyordu. Burada yatırım diye bir şey yoktu. O zaman Cumhurbaşkanımız Başbakanken ben DSİ Genel Müdürü oldum. Türkiye’nin su meselesini ve dere islahlarını halledeceksin deyince ben kendimi DSİ’de buldum. O zaman Trabzon’a baktığımda Atasu Barajı durmuş, dere ıslahları yok, yatırım durmuş. Netice ben üzüldüm. Burada hakikaten biz hemen projelere başladık. Yıldırım hızıyla dere ıslahlarını alt yapı çalışmalarını bitirdik. Devam ediyoruz. Hükümet olarak 14 milyar TL’lik yatırım yaptık. Hiç yatırım olmayan Trabzon’a.. Atasu Barajından başlayıp içme suyu tesislerini teslim ettik” dedi.
 
KARAKAYA BARAJI ÖNÜMÜZDE Kİ YIL...
Bakan Eroğlu, Karakaya Barajının da önümüzde ki sene yatırım programına alınmasının planlandığını ifade ederek, “Karakaya Barajını da yapacağız inşallah. Karakaya Barajı burada çok önemli. Yüksekliği 136 metre olan dev bir baraj. Bunun planlamasını bitireceğiz. Gelecek sene de bunu yatırım programına katacağız” dedi.