61SAAT HABER MERKEZİ

Bir dizi programı nedeniyle Trabzon’a gelen Orman ve Su İşeri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret ederek Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun makamında kısa açıklamalarda bulundu.

Beşikdüzü’nde yaşanan sel afetinde dere yatağına yapılan yapılar ve yatağın değiştirilmesi gibi ihmallerle ilgili de konuşan Bakan Eroğlu, ‘Daha önce dereleri kurumlar kendilerince çalışma yapıyordu. DSİ sadece dere ıslahı yapıyordu. Orman Bölge, Belediye kendince bireysel çalışmalar yapıyordu.  Şimdi bütün çalışmaları birleştirmek üzere harekete geçtik. AFAD Yüksek Kurulu üyesiyim. Hemen paçaları sıvadık. Sadece dereyi değil, dere havzasının tümünü ele alacağız. Dere yatağındaki yanlış ölçüler, sanat yapıları, konutlar, manialar.  Ne yapılmışsa nehir ve dere havzasını, Orman Su İşlerine Bağlı, DSİ, Orman Genel Müdürlüğü, Meteoroloji, Ulaştırma Denizcilik, Limanlar, Karayolları onların köprüleri. Belediyeler, büyükşehir belediyesi Çevre Şehircilik Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanlığı. Hepsini koordine edecek bir sistem kuracağız. Hiç bir kurum bir havzada kendi başına bağımsız bir çalışma yapamayacak. Trabzon’daki koordinasyon toplantısında bu sistemi anlattık. Kim neyi ne zaman yapacağını belirleyeceğiz.  Bir havzayı aldığımızda, sadece DSİ olmayacak, dere havzası komple ele alarak bir koordineli çalışma yapacağız. 

BEŞİKDÜZÜ’NDE PAFTALARI BİZZAT BEN İNCELEYECEĞİM
''Beşikdüzü’ndeki afet içinde elimizden gelen tüm imkanları seferber ettik. Bende bizzat paftaları kendim açıp, kendim inceleyeceğim. Bir mühendis olarak çalışacağım. Benim hem doktora hem doçentlik konum nehir havzaları. Bunu artık mühendisliğe de soyunacağız. Kitabı defteri yeniden açacağız. Yakında bunu göreceksiniz.''